Ana SayfaGüncelYerel seçimler için son 1 hafta: Kim ne diyor, neler oluyor?

Yerel seçimler için son 1 hafta: Kim ne diyor, neler oluyor?

HABER MERKEZİ – Yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart seçimlerine sadece 7 gün kaldı. Bugünün öne çıkan gelişmelerini sayfamızda bulabilirsiniz.

 


19:25 | İmamoğlu’ndan ‘sandıkta görev alma’ çağrısı

Seçim çalışmaları kapsamında çalışma yürüten CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Taksiciler Esnaf Odasını ziyaret etti, ardından Beşiktaş ve Sultanbeyli’de ziyaretler gerçekleştirdi.

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde ‘Demokrasi Nöbetçileri Buluşması’na katılan İmamoğlu burada seçim günü sandıklarda görev alacak gönüllülerle bir araya geldi

İmamoğlu, katılımcılara “oylara sahip çıkın” çağrısında bulundu, sandıkta görev alacak kişilere tavsiyelerde bulundu.

“Bin 919 okulda şu an itibariyle 2 bin 150 gönüllü arkadaşımız görev almış durumda. Çok teşekkür ediyorum. Dolayısıyla yol arkadaşıyız, yoldaşız, yani kol kola olacağız, o gün sorunları bir arada çözeceğiz, o gün sistemli bir şekilde oy sonuçlarını merkeze göndereceğiz.”

“Bu seçimin zorlu olacağını hepimiz biliyoruz. Laf aramızda kalsın öndeyiz, kazanıyoruz. Ama çok çalışmamız lazım” diyen İmamoğlu, sandıkta görev alma çağrısını yineledi.


19:00 | Çiller de Yenikapı mitingindeydi

Fotoğraf: Twitter

Birçok zorla kaybetme vakasının yaşandığı 1993 – 1996 tarihleri arasında görev yapan 30. Başbakan Tansu Çiller de ‘Cumhur İttifakı’nın Yenikapı mitingine katılanlar arasındaydı.

Eski başbakan Çiller, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Birlikte yürüyüşle Türkiye’yi gelecekteki nesillerin daha güzel Türkiye’sine, daha büyük Türkiyesi’ne birlikte taşıyacağız” dedi.


18:00 | AKP ve MHP’den Yenikapı’da ortak miting

Fotoğaf: ntv.com.tr

‘Cumhur İttifakı’, İzmir ve Ankara’dan sonra üçüncü büyük mitingini İstanbul’da yaptı.

Mitinge AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve ittifakın İstanbul adayı Binali Yıldırım katılarak, konuşma yaptı.

  • İlk olarak kürsüye çıkan Yıldırım, “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Gelin bu şehri akıllı şehir yapalım” dedi. Yıldırım ayrıca gençlere “Birlikte çalışmaya, kankam olmaya var mısınız?” diye seslendi.
  • Bahçeli ise “İstanbul Kudüs’ün kardeşidir, dünyanın en büyük Türk İslam kentidir” dedi, konuşması boyunca HDP’yi hedef aldı. HDP için “terörün yedeğindeki parti” diyen Bahçeli, “Bununla birlikte Kürdistan diye bir yer asla olmayacaktır” ifadesini kullandı. 31 Mart’ın “beka seçimi” olduğunu da savunan Bahçeli, “Zillet İttifakı beladır, Cumhur İttifakı bekadır” dedi.
  • Erdoğan ise aldığı resmi rakama göre mitinge 1 milyon 600 bin kişinin katıldığını söyledi. Erdoğan konuşmasında finans sektörüne seslendi: “Ey finans sektörünün içinde olanlar, kalkıp da piyasadan dövizleri toplayıp, ‘döviz yükselecek, şöyle, böyle olacak’; bu tür provokatif eylemlerin içerisine giriyorsanız bunun bedelini çok ağır ödeyeceksiniz.”

13:52 | Sakarya’da HDP binasına saldırı

Sakarya’da HDP’nin Sapanca ilçe binasına gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından saldırı gerçekleştirildi.

Molotoflu saldırıda ilçe binasında maddi hasarın oluştuğu öğrenilirken, can kaybı yaşanmadı.

HDP’liler konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacak.


13:10 | Temelli’den hükümete ‘açlık grevi’ çağrısı

Seçim çalışmaları kapsamında Dersim’in Mazgirt ilçesindeki Akpazar’a giden HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, hükümete açlık grevleri için çağrıda bulundu.

137 gündür açlık grevinde olan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in durumuna dikkat çeken Temelli, “Bir kez daha Adalet Bakanlığı’na sesleniyoruz: Siz bu hukuksuzluğa devam ettikçe, bu ülke daha kötü bir yere gider. Bu hukuksuzluk devam ettiği için iki insan cezaevinde yaşamını yitirdi. Biz kimseyi yitirmek istemiyoruz” dedi.

Cenazelere dönük yaklaşımı eleştiren Temelli, “Bu iktidar cenazeleri kaçırıp, zifiri karanlıkta defin edilmesi için baskı yapıyor. İnsanların defin hakkını engelliyor, gasp ediyor. Tüm bunlara dur deme zamanı geldi. Güç birliklerimizle, ittifaklarımızla yan yana gelerek, bu iktidara en güzel cevabı sandıkta vereceğiz” diye konuştu.


10:53 | Erdoğan’ın Ankara için ‘kayyum’ imasına CHP’den yanıt

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’ni Ankara adayı Mansur Yavaş’ı görevden alma ya da seçildiği takdirde yerine kayyum atama gibi mesajlarına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’ya konuşan Kılıçdaroğlu, “Erdoğan tehditle, şantajla oy devşirmeye çalışıyor. ‘Onu seçerseniz ben görevden alırım’ diyerek şantaj yoluna başvuruyor. Hiçbir şey yapamaz” dedi.

Kılıçdaroğlu, iktidarın CHP’yi “HDP ile işbirliği yapmak” üzerinden hedef almasına dair de konuştu. “Biz vatandaşları partiler arasında bir ayrıma tabi tutmuyoruz” diyen CHP lideri, herkesin oyuna talip olduklarını belirterek iktidarı eleştirdi.

“Erdoğan Kürtleri düşmanlaştırdı. Kürtleri bu ülkenin düşmanı olarak görüyor. Düşmanlaştırma siyaseti üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Bu çok tehlikeli. Toplumu ayrıştırma ve kin tohumları ekme gibi bir sürecin doğmasına yol açabilir. Buna asla doğru bulmuyoruz. Herkesin kimliğine, herkesin inancına, herkesin yaşam tarzına saygılıyız. Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği seçmen listelerinde adı olan ve oy kullanma hakkı olan her vatandaşın oyuna talibiz.”


10:40 | Urfa’da Saadet Partililere silahlı saldırı

Urfa’da AKP’li Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı’nın ilçe merkezinde seçim çalışması yürüttüğü sırada AKP’li yöneticiler ve Saadet Partililer arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine silah kullanan AKP’lilerden Rahim Korkmaz, Saadet Partili Mustafa Aslan’ı bacağından yaraladı.

Bozova ilçesinde de miting öncesi GBT yapmak isteyen polis ile AKP’liler arasında çıkan tartışma, AKP’nin Bozova adayının da karışmasıyla kavgaya dönüştü. Yaşanan kavgada bir polis AKP’liler tarafından darp edildi. Olaydan sonra 20 kişi gözaltına alındı.


Örnek pusulalar

Fotoğraf: İHA

 

Fotoğraf: İHA
Previous post
Leyla Güven'den tutuklulara çağrı
Next post
İstanbul Newrozu: "Tecrit kırılacak, bizi yok sayanlara gereken dersi vereceğiz"