Ana SayfaGüncelYerel seçimler için son 10 gün: Kim ne diyor, neler oluyor?

Yerel seçimler için son 10 gün: Kim ne diyor, neler oluyor?

HABER MERKEZİ – Yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart seçimlerine yalnızca 10 gün kaldı. Günbegün yaşanan gelişmeleri, yapılan açıklamaları aktarıyoruz. Bugünün öne çıkanlarını sayfamızda bulabilirsiniz.

 


17:05 | Kılıçdaroğlu ile Akşener’den Kocaeli’de ortak miting

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli’de düzenledikleri ortak mitingde halka seslendi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından iktidarın politikalarını eleştirerek, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Devletini acımasızca pazarlıyor” sözleriyle seslendi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere işaret eden CHP lideri, “Mart’ın sonunda bahar gelecek. Baharda hep beraber huzurlu bir Türkiye için, güzel bir Türkiye için, caddelerinde, parklarında güler yüzlü insanların olduğu bir Türkiye için beraber mücadele edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşan İYİ Parti lideri Akşener ise “Mağrur olma padişahım senden büyük Allah var” diyerek iktidara seslendi ve ekledi: “O kulak 31 Mart’ta çekilecek.”


15:45 | Erdoğan, Kılıçdaroğlu için ‘sabah akşam yalan söylüyor’ dedi

Eskişehir mitinginde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedefinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

“Dünyanın en büyük 10 projesinden altısını ülkemizde yapıyoruz” diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na yönelik olarak “17 yıldır ne yaptınız diyor, bu adam heralde bakar kör. Eskişehir’deki yatırımları senin belediyelerin değil biz yaptık. Şehrimize 33 bin kapasiteli bir stadyumu kazandırdık. Bu adamlar sabah akşam yalan. Bakıyorsun hala benim CHP’ye gönül veren kardeşlerim bu yalancının peşinden gidiyor” sözlerini kaydetti.

Erdoğan son olarak “CHP’ye gönül veren inançlı kardeşlerime sesleniyorum. Gelin CHP’yi bu adamdan kurtaralım” diye konuştu.


15:30 | Buldan’dan Erdoğan’a: Bu meydanı gör artık

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır Newrozu’nda yaptığı konuşmada hükümete tecridin sonlandırılması için çağrı yaptı.

Tecridi protesto etmek amacıyla tutuklu bulunduğu cezaevinde yaşamına son veren Zülküf Gezen’i anan Buldan, “Bugün açlık grevindeki arkadaşlarımızın taleplerini, yoldaşlarımızın sesini işitmeyenler artık duyun bu çığlığı” diye belirtti.

Diyarbakır’ın bir kez daha tarihe tanıklık ettiğini söyleyen Buldan, iktidara şöyle seslendi:

“İşte 21 Mart, işte Newroz, işte Amed. Ankara, Tayyip Erdoğan bu meydanı gör artık. Bu meydandan yükselen barış, özgürlük çığlıklarını, tecride öfkeyi artık görün. Üç maymunu oynamaktan vazgeçin. Bir halka direne direne özgürlük ve barış için bu meydanda bir kez daha haykırıyor. Sesimiz Ankara’ya, Saray’a gidiyor. Bu sesi duymazsanız, işte o zaman biz de size bir kez daha bu halkın barıştan, demokrasiden, özgürlüklerden vazgeçmeyeceğini söylüyoruz.”

  • Diyarbakır Newrozu’nda yapılan açıklamalara ve gelişmelere buradan ulaşabilirsiniz.

13:25 | Tanrıkulu: Artan gerilime bugün bir Newroz arası vermek hepimize iyi gelecek


13:10 | Eğitim Sen: Haklarımızı seçim malzemesi yapmayın

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), 3600 ek gösterge vaatlerine ilişkin yaptığı basın açıklamasında “Anayasal bir hak olan kamusal emeklilik hakkımızın seçim malzemesi yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Diken’in haberine göre açıklamada, hem 24 Haziran seçimleri hem de 24 Kasım Öğretmenler Günü öncesinde kamuoyuna bu konuya ilişkin açıklamaların yapıldığı, fakat hiçbir adım atılmadığı vurgulanıyor.

AKP’nin öğretmenlere vaadettiği 3600 ek gösterge için süre, ‘ikinci 100 günün’ bitimi ile yarın doluyor.

Eğitim Sen’in açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.


11:05 | ÖTV ve KDV indirimlerinin süresi uzatıldı

Çeşitli kalemlerde ÖTV ve KDV indirimi öngören düzenleme, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ikinci kez uzatıldı.

Böylelikle önceden 31 Mart tarihli yerel seçimler günü sona erecek uygulama, 30 Haziran’a kadar sürecek.

  • Haberin tamamına buradan bakabilirsiniz.

09:45 | Seçim yasakları başladı

YSK’nin 31 Mart yerel seçimleri için belirlediği propaganda serbestliği ve seçim yasakları bugün itibarıyla başladı.

Seçim takvimine göre, bugün başlayan propaganda serbestliği ve yasaklar 30 Mart Cumartesi günü saat 18.00’de sona erecek.

Yasaklar arasında SMS, e-posta propagandası, propaganda amaçlı malzemeler dışında herhangi bir hediye veya eşya dağıtılması bulunuyor.

Bu süreçte kamuoyu araştırmaları, anketler ve tahminlerin yayınlanması, seçmenlerin oyunu etkileyecek biçimde yayın yapılması da yasak olacak.

Bu kurallara aykırılığın tespiti halinde başsavcılıklara, RTÜK’e, BTK’ye ve Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne bildirimde bulunulacak.

  • YSK’nin belirlediği Seçim Takvimi’ne buradan ulaşabilirsiniz.

Örnek pusulalar

Previous post
Fikret Başkaya hakim karşısındaydı: Bu gayri ciddi bir iddianame
Next post
Kadıköy Kaymakamlığı'ndan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü Yürüyüşü'ne yasak