Ana SayfaÇalışma Yaşamı1 Mayıs: Diyarbakır’da kutlamaların adresi İstasyon Meydanı

1 Mayıs: Diyarbakır’da kutlamaların adresi İstasyon Meydanı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da 1 Mayıs çalışmalarına başlayan sendika ve meslek örgütleri, İstasyon Meydanı’nda olacaklarını duyurdu, yapılan açıklamada “Emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” denildi.

Diyarbakır’da 1 Mayıs kutlamaları bu yıl İstasyon Meydanı’nda yapılacak.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Tabipler Odası Diyarbakır Şubesi ve TMMOB’a bağlı meslek odaları üyelerinden oluşan tertip komitesi, Diyarbakır Valiliği’ne yaptığı resmi başvurunun ardından basın toplantısı düzenledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre tertip komitesi başkanı Hasan Hayri Eroğlu, 1 Mayıs kutlamaları için hazırlıklara başladıklarını duyurdu.

“Bilindiği gibi 1 Mayıs’ın tarihi, aynı zamanda toplumsal mücadelenin, eşitlik ve özgürlük mücadelesinin tarihidir. Bizler 1 Mayıs’ta emek ve meslek örgütleri olarak; başta son günlerde reform paketi adı altında yeni kıdem tazminatı ve zorunlu BES uygulamaları yoluyla emekçilerin en temel haklarının sermayeye peşkeş çekilmesine karşı sesimizi haykırmak için bir araya geleceğiz.

“KHK ve kayyum marifetleriyle işinden atılan binlerce emekçinin hakkını aramak için bir araya geleceğiz. Kürt sorununun çözümünde otoriter ve baskıcı yaklaşımlara karşı, ülkede ve bölgede barış isteğimizi ısrarla savunmak için özgürlük için, demokrasi için, iş için, savaşsız bir dünyada sömürüsüz, insan onuruna yaraşır bir yaşam için bir araya geleceğiz.”

Herkesi alanlara çıkmaya davet eden Eroğlu, “Bu irade ve görüş birliğiyle sendikal hak ihlallerine düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik girişimlere, savaş ve baskı politikalara ve doğal çevrenin katledilmesine karşın emek, barış, özgürlük ve demokrasi için 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” diye de ekledi.


1 Mayıs: Taksim’deki kutlamalara valilikten ret

Previous post
Merkez Bankası faizde değişikliğe gitmedi
Next post
Açlık grevleri: Güven'in eylemi 169'uncu gününde, Nobel Ödüllü 50 isimden çağrı