Ana SayfaÇalışma Yaşamı1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı

1 Mayıs Tertip Komitesi’nden çağrı

HABER MERKEZİ – Bakırköy Pazar Alanı’nda kutlayacakları İstanbul 1 Mayısı’na herkesi davet eden Tertip Komitesi, “Yasaklara ve adaletsizliğe karşı herkesi omuz omuza mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamaları bu yıl Bakırköy Pazar Alanı’nda saat 12.00’de yapılacak.

1 Mayıs Tertip Komitesi içinde yer alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz ve TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, yapacakları kutlamaya katılım çağrısı yaptı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Sadiye Eser’e konuşan 1 Mayıs Tertip Komitesi temsilcilerinin açıklamaları özetle şöyle:

Arzu Çerkezoğlu: Omuz omuza olalım

“Siyasi iktidarın 2013 yılından bu yana Taksim Meydanı’nı işçilere, emekçilere kapatması konusundaki politikası devam ediyor. Ama bizim açımızdan 1 Mayıs Meydanı Taksim Meydanı’dır.
“Özellikle ekonomik krizin ortaya çıkardığı işsizlik, yoksulluk, pahalılık başta olmak üzere işçi sınıfını kazanmış haklarını ortadan kaldıran çok ciddi bir ekonomik kriz var. Bunun üzerinden gelişen hak kayıpları söz konusu. Kıdem tazminatına el uzatan bir politika söz konusu. Bütün bunlara karşı Bakırköy’de olacağız. Tüm işçiler, emekçileri, kadınları, gençleri, işçi için adalet için özgürlük için barış ve kardeşlik için bu taleplerle omuz omuza olmaya çağırıyoruz.”

Emin Koramaz: Bu ülkede yaşayan herkesi 1 Mayıs’a davet ediyoruz

“Her zaman olduğu gibi 1 Mayıs’ı Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü olarak kutlayacağız. Bu 1 Mayıs’ta da güvencesiz işçiliğe, kıdem tazminatlarının fona bağlanmasına, BES adı altında sosyal güvenlik sisteminin daraltılmasına karşı çıkacağız.
“Biz TMMOB ve KESK aynı koldan yürüyeceğiz. DİSK ve TTB diğer bir koldan girecek. Siyasi partiler de bir diğer koldan alana girecek.
“Ülkeyi seven herkesi, gelecek güzel günler bizlerin hakkı diyenleri, hakları, özgürlükleri için mücadele eden kadınları, derelerini, kıyılarını, yaylalarını korumak için mücadele eden köylülerimizi, mühendisleri, mimarları, tüm işçileri, işsizleri, baskıya, şiddete, zorbalığa hayır diyenleri, KHK’lerle ihraç edilenleri, seçme seçilme hakkı elinden alınan Kürt yurttaşlarımızı, yani bu ülkede yaşayan herkesi 1 Mayıs’a davet ediyoruz.”

Aysun Gezen: Herkes insanca yaşayacak bir ücrete kavuşmalı

“Herkesin insanca yaşayacak bir ücrete kavuşması, sosyal güvenceye sahip olması, adil gelir güvencesine sahip olması, istihdam hakkına sahip olması haktır diyeceğiz. Bunun yanı sıra yerel seçimlerde halkın iradesine el konulduğunu gördük. İrademize sahip çıkmak içinde alanlarda olacağız. Herkesi de 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya davet ediyoruz.”

Sinan Adıyaman: Türkiye’nin her yerinde alanda olacağız

“TTB, yıllardır yan yana yürüdüğümüz arkadaşlarımızla beraber olmak için Türkiye’nin her yerinde alanda olacağız. Yaklaşık 16 yıldır sürdürülen ve sağlıkta büyük kaosa yol sağlıkta dönüşüm projesine karşı yıllardan beri verdiğimiz mücadeleye devam etmeyi istiyoruz. Bu sadece sağlık çalışanlarıyla hekimlerin değil halkın üzerinde de bir baskı, travma oluşturdu. Buna yönelik söylemlerimize devam etmek istiyoruz.
“KHK ile atılan hekim arkadaşlarımızın eğitim hakları ellerinden alındı ve alınmaya devam ediliyor. Bununla ilgili de mücadelemizi sürdüreceğiz. Tam ulaşılabilir, ücretsiz bir sağlık sisteminin getirilmesi için mücadeleye devam etmek üzere tüm arkadaşlarımızı meydanlara çağırıyoruz.”

3 koldan yürüyüş olacak

Öte yandan 1 Mayıs Tertip Komitesi, Bakırköy Pazar Alanı’nda yapılacak mitinge ilişkin programını açıkladı. Buna göre 3 koldan yürüyüş yapılacak.

Toplanma saatinin 12.00, yürüyüş saatinin ise 13.00 olduğu belirtilirken, programın 14.00’te başlayacağı ifade edildi.

Yürüyüş ile ilgili şu bilgiler verildi:

  • DİSK üyesi sendikaların başında olduğu, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) de yürüyeceği kortej Marmara Forum AVM önünde toplanacak.
  • Bakırköy Halk Pazarı’na ‘İncirli-Dikilitaş’ yönünden alana gelecek kortejin en başında KESK ve TMMOB, ‘E-5 Yan Yol’ kolunun başında da TTB yer alacaktır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meteoroloji'den Mayıs’ın ilk günleri için yağış uyarısı
Sonraki Haber
1 Mayıs mitingi hariç: Van'da eylemlere 10 gün süreyle yasaklama