Ana SayfaGüncel10 gün geçti: Seçimlere itirazlar sürüyor, YSK’den “KHK’li başkanlar” kararı

10 gün geçti: Seçimlere itirazlar sürüyor, YSK’den “KHK’li başkanlar” kararı

HABER MERKEZİ – 31 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 10 gün geçerken, AKP’nin kent genelinde seçimin yenilenmesi talebinde bulunması bekleniyor. AKP’den konuya ilişkin ilk başvuru Büyükçekmece için gelirken, İl Seçim Kurulu’na ‘olağanüstü itiraz’ sunuldu. Ayrıca Diyarbakır başta olmak üzere HDP’nin açık ara önde tamamladığı birçok merkezde mazbatalar henüz verilmedi. Artvin’in Yusufeli ilçesinde seçimlerin tekrarlanmasına karar veren YSK ise KHK ile ihraç edilen isimlerin mazbata alamayacağına hükmetti. Günün öne çıkan gelişmelerini ve açıklamalarını canlı sayfamızdan aktardık.

 


20:45 | YSK kararını verdi: “KHK’li başkanlar” mazbata alamayacak

Yüksek Seçim Kurulu, seçimleri kazanan ancak Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edildiği için mazbatası verilmeyen belediye başkanlarıyla ilgili kararını verdi.

Habertürk’ten Fevzi Çakır’ın haberine göre KHK’li olup seçimi kazanan isimlere mazbata verilmeyecek.

Habere göre söz konusu isimlerin seçimi kazandıkları yerlerde, yarışı ikinci sırada bitiren adaylara mazbata verilecek.

Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesinde HDP’den belediye eş başkanı seçilen Abubekir Erkmen’e, KHK ile ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmemişti. Mazbatayı vermeyen İlçe Seçim Kurulu, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı’ndan görüş istemişti.

Dağpınar beldesinin yanı sıra Van’ın Tuşba, Edremit ve Çaldıran ilçelerinde seçimleri kazanan HDP’li eş başkanların mazbatalarını alamayacakları belirtiliyor.

Ayrıca Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde HDP’den belediye eş başkanı seçilen Zeyyat Ceylan da KHK’li isimlerden biri.


20:30 | CHP’nin itirazı kabul edildi: Artvin Yusufeli’de seçim iptal

Artvin’in Yusufeli ilçesinde, CHP’nin itirazının kabulü ile seçim iptal edildi.

CHP’nin Yusufeli Belediye Başkan Adayı Barış Demirci yaptığı açıklamada, ilçedeki seçimlerin yenilenmesi kararının alındığını bildirdi.

Seçim 2 Haziran’da tekrarlanacak.

Yusufeli’nde kesinleşmeyen sonuçlara göre, dört oy farkla AKP’nin adayı Eyüp Aytekin seçimi kazanmıştı. CHP beş oy pusulasının kayıp olduğu, iki oy pusulasının haksız yere yakıldığı ve mühürsüz bir oy zarfı bulunduğu gerekçesiyle itirazda bulunmuştu.


19:48 | HDP, Viranşehir’de geçersiz oyların sayılması için YSK’ye başvurdu

HDP, Viranşehir’deki yerel seçimlerde geçersiz sayılan 6 bin 607 oyun yeniden sayılması için YSK’ye başvurdu.

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde yapılan yerel seçimlerin sonuçlarına göre, AKP’li aday Salih Ekinci 37 bin 330 oy alırken, HDP’li eş başkan adayları Hıdır Oktay ve Roza Yazmacı ise 36 bin 573 oy aldı. Aradaki oy farkı ise 575.

HDP’nin, il ve ilçe seçim kurullarına yaptığı başvuruları reddedilmişti. İlçe Seçim Kurulu, itiraz süreci devam ederken AKP’li aday Ekinci’ye mazbatasını vermişti.


19:00 | AKP Sözcüsü: Arzumuz İstanbul’da seçim sonuçlarının net bir şekilde billurlaşması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul’daki yerel seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Arzumuz İstanbul’da seçim sonuçlarının net bir şekilde billurlaşması ve sonuçların berrak bir şekilde ortaya çıkmasıdır” dedi.

Partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulunan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başvurduğumuz yollardan hiçbirisi bugün icat edilmiş yollar değildir. Bizim kendi kendimize ürettiğimiz yollar değildir. İstanbul seçimleri açısından sonuç berraklaşmamıştır. Onun için olağanüstü itiraz yoluna başvurulacaktır.”

Öte yandan Çelik, CHP’den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın Suriyeli mültecilere sağlanan sosyal ve mali yardımların kesilmesi talimatı vermesine ilişkin ise “Siyasi hayatımızda ilk defa bu kadar açık ve aleni bir ırkçılığın bir belediye başkanı tarafından ortaya koyulduğunu görüyoruz” dedi.


18:55 | Van Büyükşehir Belediyesi eş başkanları mazbatalarını aldı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin HDP’li eş başkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı mazbatalarını aldı.

İl Seçim Kurulu yetkililerinden mazbatalarını almalarının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Özgökçe, “İtirazlar bahane edilerek mazbatalarımız geciktirilerek verildi. Bunun hukukla, kanunla ve demokrasiyle açıklanacak bir tarafı yok” dedi.

Özgökçe, Van’ın merkez ilçeleri olan Tuşba, İpekyolu ve Edremit ile Çaldıran ilçesinde seçimleri kazanan HDP’li eş başkanlara mazbatalarının henüz verilmemesine dair ise “Dileriz ki bir an önce bu kadar zaman geciktirilen mazbataların verilmeme gerekçesinin hukukla, demokrasiyle açıklanacak bir tarafı olsun. Bu arkadaşlarımıza mazbataları bir an önce verilsin. Mazbataları geciktirmek, seçme seçilme hakkına aykırıdır” diye konuştu.


18:40 | AKP ve CHP’den karşılıklı ‘Büyükçekmece’ iddiaları

AKP ve CHP’den İstanbul’un Büyükçekmece ilçesindeki seçmen taşıma iddialarına ilişkin karşılıklı açıklamalar geldi.

AKP’nin Büyükçekmece Belediye Başkanı Adayı Mevlüt Uysal, ilçedeki “AK Parti’ye oy verdikleri kolayca tespit edilen” 4 bin 500 kişinin seçmen listelerinden düşüldüğünü öne sürdü.

Bunların “Bin 500’ünün AK Parti üyesi olduğunu ve 541 üyeye ulaşım bilgileri değiştiği için ulaşılamadığını” da iddia eden Uysal, şöyle devam etti:

“Kaydı düşürülen diğer 3 bin 92 seçmenin de bakıldığı zaman, isim ve soyadları tarandığında AK Parti’ye oy verdiği kolayca tespit edilenler. AK Parti’ye oy verenlerin seçmen listesinden düşürülmesi şeklinde yapılmış.”

“Toplamda yaklaşık 26-27 bine yakın seçmen hareketi olmuş” diyen Uysal, sözlerine şunları ekledi:

“26 binlik bir seçmen hareketini bir kişinin yapabilmesi mümkün değil. Organize şekilde yapılması gerekiyor. Adrese dayalı kayıt sistemi çıktıktan sonra seçmen listelerinin güncellenmesi bir vatandaşın bir yere nüfus kaydını alabilmesi ancak belediyeden alınan numarataj sistemi üzerindeki adrese kayıtla mümkün olur.”

CHP: Büyükçekmece’ye Mevlüt Uysal’a yakın isimler taşındı

Uysal’ın bu iddialarına ilişkin yanıt ise CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’tan geldi.

Büyükçekmece’deki seçmen taşıma iddialarına Twitter üzerinden yanıt veren Karabat, “Büyükçekmece üzerinden İstanbul seçimlerinin iptali için algı yaratılıyor” dedi ve “Büyükçekmece’ye Mevlüt Uysal’a yakın isimler taşındı” iddiasında bulundu.


18:25 | Kozan’da mazbata, en çok ikinci oyu alan Saadet Partili adaya verilecek

Resmi olmayan kesin sonuçlara göre Adana’da Kozan Belediye Başkanı seçilen Cumhur İttifakı’nın MHP’li adayı Nihat Atlı’nın başkanlığı, ‘seçilme yeterliliğine sahip olmadığı’ gerekçesiyle İl Seçim Kurulu tarafından düşürülmüştü.

Saadet Partisi’nin başvurusu üzerine alınan karar için MHP, YSK’ye itirazda bulunmuştu.

YSK, mazbatayı Nihat Atlı’dan sonra en çok oyu alan Saadet Partisi’nin adayı Kazım Özgan’a verme kararı aldı.

Atlı’nın bir çocuğu alıkoyma, yaralama, azmettirme, ruhsatsız tabanca, organize çete gibi çeşitli suçların yanı sıra bir cinayet dolayısıyla 20 yıl hapis cezası aldığı belirtiliyordu.


18:15 | HDP: Rüstemgedik’de CHP’li adaydan alınıp, HDP adayına verilen mazbatayı kabul etmiyoruz

HDP, Muş’un Rüstemgedik beldesinde yapılan yerel seçimlerin yenilenmesini istedi.

CHP’li adaydan alınıp, HDP adayına verilen mazbatayı ‘ilkesel olarak kabul etmediklerini’ belirten HDP, Twitter üzerinden “Kabul Etmiyoruz” başlığıyla yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Muş Rüstemgedik Beldesinde seçilen CHP adayına adli sicil kaydı nedeniyle mazbatası verilmedi. YSK, 2’nci sıradaki HDP adayına mazbata verilmesine karar verdi. İlkesel olarak kabul etmiyoruz. Halkın seçtiğini YSK bu şekilde iptal edemez. Burada seçim yenilenmelidir.

“Aday için kısıtlılık halini YSK’nin başvuru esnasında değerlendirmemesi tam bir hukuksuzluktur. YSK, iktidar yanlısı icraatine bir yenisini eklemiştir.”


16:20 | CHP, İmamoğlu’na mazbatasının verilmesi için İl Seçim Kurulu’na başvurdu

CHP İstanbul İl Örgütü, MYK üyeleri ve bir grup milletvekili, Çağlayan Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na başvurarak, Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının verilmesini istedi.

İl Başkanı Canan Kaftancığlu, sandıkların yüzde 97,2’sinin sayıldığını “İmamoğlu’nun mazbatasının verilmesini, umarım, son kez hatırlatıyoruz” dedi.

Kaftancığlu, AKP’nin ‘usulsüzlük’ iddiaları için ise “’Bu seçimlerin arkasında örgüt var’ deniyor ya, evet, Cumhuriyet Halk Partisi örgütü var” dedi.


14:45 | Temelli’den YSK’ye: Çok ciddi bir krizle karşı karşıyayız, içtihatınıza bir an evvel uyun

Partisinin genel merkez binasında basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim kampanyası süresince ‘var olan krizlerin 31 Mart sonrasında iktidar eliyle derinleştiğini’ dile getirdi.

“Bugün Şırnak meselesi böyledir, Muş ve Malazgirt meseleleri böyledir” diyen Temelli, “Bunlara topluca baktığınızda büyük bir seçim adaletsizliği ve seçim güvenliğinin temelden sarsıldığı bir durumla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Temelli ayrıca seçimlerin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen Türkiye’de hala seçim sonuçlarının tartışıldığına dikkat çekti, “Çok ciddi bir sorunla, bir krizle karşı karşıyayız” uyarısında bulundu ve YSK’ye şu çağrıyı yaptı: “Kendi içtihatlarınıza uyun.”

HDP’nin açık ara farkla kazandığı Van, Diyarbakır ve Mardin büyükşehir belediyelerinde mazbataların hala verilmemesini eleştiren Temelli’nin açıklamasından satırbaşları şöyle:

“YSK, Anayasal bir kurumdur. YSK kararlarına itiraz edecek bir üst merci yoktur. Seçimin adaleti ve güvenliği konusunda buna yetkili olan bir kurum, adaletli ve bağımsızlık çerçevesinde hareket etmesi gereken bir kurum, Türkiye toplumunun beklentilerine cevap vermemektedir, vicdanen ciddi bir rahatsızlık söz konusudur. Açık bir hukuksuzluk ve çoklu bir hukuksuzluk hali ile karşı karşıyayız. YSK ivedi bir şekilde, acil olarak yasalara uygun hareket etmeli ve toplumun beklediği, vicdanları rahatlatacak kararları bir an önce almalıdır.”

“KHK ile OHAL döneminde ihraç edilen ama bugün seçilmiş olanların mazbataları da verilmedi. Bu konuda hiçbir uyarının yapılmaması ve buna dair hiçbir tartışmanın olmadığı bir süreç yaşanmışken bugün sanki bu süreç hiç yaşanmamış gibi, YSK’nin şimdi kalkıp farklı bir tasarrufa yönelmesi bizatihi kendi içtihadını reddetmesinden kaynaklanıyor. Çünkü YSK, aldığı talimatları yerine getirme peşindedir. Böyle bir şeyi kabul etmiyoruz. YSK, Anayasa, kanun ne diyorsa onu yerine getirmek zorundadır. Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarımızın kazanmaları netleşmiş ve büyük oy farkıyla gerçekleşmiş olmasına rağmen mazbataları verilmiyor. Gerekçesi de açıklanmıyor. Adaylığın bu denli net belirtildiği bir dönemde şimdi kalkıp bu adaylara mazbatalarının verilmemesi seçmenin iradesinin de yok sayılmasıdır.”


13:40 | CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu: İmamoğlu 15 bin 119 oy farkıyla önde

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ve rakibi Binali Yıldırım arasında 15 bin 119 oy farkı olduğunu açıkladı:

“Şu an itibariyle İstanbul’da 31 bin 186 sandığın 30 bin 242’si sayılmış durumda. İstanbul’un Pendik, Esenyurt, Avcılar ve Maltepe ilçelerinde sayımlar devam etmekte. Bugün birkaç saat içinde bitecek. Maltepe ilçesindeki sayımlar MHP’nin başvurularıyla yavaşlatılıyor.”

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Büyükçekmece’deki tartışmalara da değinen Kaftancıoğlu, “Normalde seçim takvimine göre 17 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında seçmen listeleri askıya çıkar, itirazlar yapılır, başvurular yapılır. 31 Ocak tarihi itibariyle seçmen listeleri kesinşeşir. Bu seçimde de böyle oldu” dedi ve şöyle devam etti:

“İstanbul’un 39 ilçesinde de yığma, taşıma seçmen itirazları yaptık. 19 bin 502 seçmene itiraz ettik CHP olarak. 5 bin 862 seçmenin kaydı durduruldu bu itirazlarımızla. 13 bin 680 itirazımız reddedildi. O gün Büyükçekmece’ye dair de bizim itirazlarımız vardı. Biz ve AKP tarafından yasal süreç içinde 3 bin seçmene itiraz edildi. 745 seçmenin kaydı donduruldu, sonrasında da listeler kesinleşti.”

Diğer yandan Kaftancıoğlu’yla birlikte, 81 ildeki CHP İl başkanları, açıklama yaparak YSK’ye çağrıda bulundu.

İl Başkanları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı 7 maddelik çağrıyı tekrarladı.


12:45 | Erdoğan ile Bahçeli bir araya geldi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçim sonrası ilk kez bir araya geldi.

Saray’da saat 12.00 sularında başlayan iki liderin görüşmesi yaklaşık yarım saat sürdü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.


12:05 | HDP: Özcan’ın tavrı yabancı düşmanlığının bir yansıması

CHP’den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan’ın Suriyeli mültecilere sağlanan sosyal ve mali yardımların kesilmesi talimatı vermesine tepki gösteren HDP, bu tavrın yabancı düşmanlığının bir yansıması olduğunu belirterek, ayrımcılığa son verme çağrısında bulundu.


11:00 | Kılıçdaroğlu’ndan yedi maddeyle YSK’ye ‘İstanbul’ çağrısı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti lideri Meral Akşener bir araya geldi.

Görüşme sonrası yapılan ortak basın açıklamasında konuşan Kılıçdaroğlu, ‘göreve çağırdığı’ YSK’ye yedi maddeyle ‘İstanbul’ çağrısı yaptı:

  1. “YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı kararlara uymak zorundadır.
  2. YSK, seçimde kaybedenlerin, devletin gücünü kullanarak ürettikleri yasa dışı gerekçeleri reddetmek zorundadır.
  3. YSK, iktidar sahiplerinin YSK üzerinde kurmaya çalıştığı baskılara boyun eğmemek zorundadır.
  4. YSK, demokrasi değil, seçimsiz Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır.
  5. YSK, ‘Hukukun üstünlüğü mü yoksa iktidar sahibi üstünlerin hukuku mu?’ buna açık ve net cevap vermek zorundadır.
  6. YSK’da hakimler mi var, yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istediği kişiler mi var. Bunu demokrasiden yana kararlılığıyla göstermek zorundadır.
  7. İktidar sahiplerinin güçlerini kullanarak demokrasiye karşı kurulan kumpası YSK bozmak zorundadır. Bu YSK’nın tarihsel görevidir. YSK alacağı kararla ya Türkiye’yi aydınlığa çıkaracaktır ya da ülkeyi kaosa sürükleyecektir. Biz aydınlıktan yanayız, demokrasiden yanayız. YSK’nın şu aşamada alacağı kararın tarihsel bir sorumluluğa vardır. Bunu hatırlatmak da bizim görevimizdir.”

Akşener ise AKP’nin İstanbul adayı Binali Yıldırım’ın yeniden Meclis Başkanlığı’na aday gösterilmesi çağrısında bulundu, “İYİ Parti olarak destek veririz” dedi.


10:55 | 31 Mart’ta seçilen HDP’li meclis üyeleri gözaltına alındı

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında sekiz kişi gözaltına alındı.

MA’nın haberine göre gözaltına alınanların arasında 31 Mart seçimlerinde HDP’den seçilen belediye meclis üyeleri Celil Çelebi ve Ramazan Diril de bulunuyor.

Gözaltına alınan sekiz kişi Urfa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.


10:43 | Oyların yeniden sayımı tamamlandı: Erciş’te seçimi HDP kazandı

AKP’nin itirazı nedeniyle oyların yeniden sayıldığı Van’ın Erciş ilçesinde kazanan yine HDP eş başkan adayları Mahmut Pala ve Yıldız Çetin oldu.

İlçe Seçim Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda ilçedeki 342 sandığın tamamının yeniden sayımı sonucunda HDP, 35 bin 660 oy elde etti.

Sandıklardan halkın iradesi çıktığını söyleyen Çetin, “9 gündür halkın iradesini gasp ederek, tekrar sayım istediler. Biz de dedik ki, Buyrun sayın. Sayım bitti. Ne yaparlarsa yapsınlar, Erciş halkının iradesine dokunamazlar. Halkımızla kazandık. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde mazbatamızı alıp, halkımıza hizmet edeceğiz” dedi.


09:40 | Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tartışmaları sürerken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan saat 12.00’de Saray’da Bahçeli ile görüşecek.


09:35 | Mazbatası verilmeyen Türk: 1 Nisan’dan itibaren belediyenin tüm işlemleri hükümsüzdür

HDP Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Ahmet Türk ve Figen Altındağ, kesin olmayan resmi sonuçlara göre yüzde 56,24 oy oranı ile seçimleri kazandı, ancak hala mazbataları verilmedi.

MA’nın haberine göre halen kayyum yönetiminde olan belediyeye ait taşınır ve taşınmaz malların AKP’li adayın kazandığı Artuklu Belediyesi’ne devredilmeye başlandığı iddiası gündemde. Ayrıca kayyum döneminde belediye bütçesinden alımı yapılan teknik cihazlar ile araçların da aynı belediyeye hibe edildiği iddiaları söz konusu.

Mazbataları verilmeyerek görevlerine başlamaları geciktirilen Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne dair gündemdeki bu iddialara ilişkin Twitter’dan açıklama yaptı.

Türk, işe alım, taşınır ve taşınmaz malların devri ile hibe edilmesine dair işlemlere dair yargı yoluna başvuracakları uyarısında bulundu.

“1 Nisan 2019 tarihinden itibaren Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde rutin işler haricinde yapılan işe alım, belediyeye ait taşınır ve taşınmaz malların devri hibe edilmesi, belediyenin kamusal alanlarını ticari alanlarına dönüştürülmesi vs. işlemlerin hükümsüz olacağı gibi yasal sorumluluk da gerektirecektir. Kamuoyunun bilgisine.”


09:20 | AKP, Büyükçekmece’de seçim tekrarı için ‘olağanüstü itiraz’ dilekçesini verdi

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Büyükçekmece’deki seçimlerin yenilenmesi talepli ‘olağanüstü itiraz’ dilekçesini İstanbul İl Seçim Kurulu’a verdiklerini açıkladı.


09:00 | Erdoğan: Aslında samimi bir davranış olsa bu durum iptale götürür

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da devam eden seçim tartışmasıyla ilgili olarak “YSK da noktayı koysun, biz de öper başımıza koyarız” dedi.

“Aslında samimi bir davranış olsa, bu (usulsüzlükler) iptale götürür” diyen Erdoğan’ın açıklaması şöyle:

“Şimdi burada İstanbul gibi bir şehirde benim vatandaşım, halkım, ‘benim kalbimin mutmain olması lazım, nereye itiraz yapılacaksa yapılsın’ diyor. 13-14 bin oy fark olduğu zaman seçilmez gibi bir ifade söz konusu değil. Gelin tam manasıyla itirazları ortadan kaldıralım, şaibe şu bu kalmasın, YSK da noktayı koysun, biz de öper başımıza koyarız.”

“Teşkilatımızda sandıklara tam hâkimiyette, eksikler kusurlar olmuş olabilir. Bu konuda çok iddialı konuşamam. Ama şunu bilmemiz lazım, son bir yasal düzenlemeyle, bir defa sandık kurulları, sandık başkanları kamu görevlilerinden oluşur. Burada, öyle şeyler olur ki, İstanbul’da, bakıyorsunuz, belediyenin personeli, işçi sandık kurulu başkanı olmuş. Bazı yerlerde asker üye. TSK’da görevli, sivil personel de olsa, orada sandık kurulu başkanı olamaz. Bunları tespit etmiş durumda arkadaşlarımız. Tabii bunlar, işe usulsüzlük noktasında şaibe getiriyor. Aslında samimi bir davranış olsa, bu iptale götürür.”