Ana SayfaGüncelABD’den uyarı: Türkiye yaptırımları kaldıracak durumda değil

ABD’den uyarı: Türkiye yaptırımları kaldıracak durumda değil

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı John Sitilides, Türkiye’nin S-400 alması durumunda yaptırımların geleceğini belirterek, “Trump, Türkiye’yi ekonomik olarak cezalandıracağı konusunda çok kesin konuştu. Türkiye bunu kaldıracak durumda değil” uyarısında bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Danışmanı, stratejist John Sitilides, Washington ile Ankara arasında yükselmeye devam eden S-400 krizi, F-35’lerin durumu ve ekonomik ambargo konularını değerlendirdi.

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Sitilides, “F-35’lere karşı S-400’ler, hangi ülkede olursa olsun Amerika’nın kırmızı çizgisidir” dedi.

Sitilides, ABD-Türkiye ilişkilerinin geleceğiyle ilgili de “Başkan Trump Türkiye’yi ekonomik olarak cezalandıracağı konusunda çok kesin konuştu” dedi.

Türkiye’nin bu tür yaptırımları kaldırabilecek durumda olmadığını dile getiren Sitilides, “Resmi olarak resesyona girerse, ekonomiyi kurtarmak için IMF’den kredi almak zorunda kalabilir” diye devam etti ve ekledi:

“Kontrolden çıkmış bir enflasyon, denetimsiz bir işsizlik ve çok ciddi bir borç krizi kapınızda. Bence ekonomik olarak Türkiye son 20 yılın en zayıf dönemini yaşıyor.

“Bu nedenle bence Sayın Erdoğan, iç politikada puan toplamak ya da Türk halkında Amerika ve NATO karşıtlığını körüklemek adına Türk ekonomisinde yıkım yaratmamaya çok dikkat etmeli.”