Ana SayfaGüncelAkşener’den İstanbul seçimi açıklaması

Akşener’den İstanbul seçimi açıklaması

 HABER MERKEZİ – İYİ Parti lideri Akşener, İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun dışında bir karar siyasi gaspçılık olur” dedi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin öncesinde tatile giren Meclis, 2 aylık aranın ardından bugün açıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tatilin ardından gerçekleştirdiği ilk grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Seçim sürecine ve sonuçlarına değinen Akşener, “İktidar partilerinin seçim kampanyasında kullandıkları dili gördük. Ekonomiyi konuşturmamak için seçim meydanlarını savaş alanına çevirmek istediler” dedi ve şunu sordu: “Oysa ekonomide yaşananları perdelemek mümkün mü?”

AKP ve MHP’nin itirazları nedeniyle sonuçları halen kesinleşmeyen İstanbul seçimlerine ilişkin ise Akşener, özetle şunları söyledi:

“Gelelim bitmeyen İstanbul seçimlerine. İstanbul seçimini kabullenememeleri gösteriyor ki AKP’de tükeniş korkusu yaşanıyor. Milletin sandığa güveni örselenmektedir. Milletin sandıktan ümidi kestiği yerde fırsatçılara gün doğar. AKP’li vatandaşlar bile rahatsız durumdan.
“İktidar bilmelidir ki atadıkları isimler aracılığı ile seçimin tekrarlanmasına ilişkin bir karar AKP’nin ilk sandığa gömüleceği anlamına gelmektedir. Sayın Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun dışında bir karar siyasi gaspçılık olur. Buna ne biz ne de aziz milletimiz müsaade etmez.
“Tarih Sayın Erdoğan’ı bir yol ayrımına getirdi. Ya darbeciler gibi olacak ya da seçimlerin sonucunu kabul edecek.”

Gözler YSK’de: İstanbul için son karar bu hafta verilecek


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
5 yıl sonra: Bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen yeni görüntüler yayınlandı
Sonraki Haber
Cizre 1 Mayısı'na kaymakamlık engeli