Ana SayfaGüncelAnkara Barosu’ndan Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin suç duyurusu

Ankara Barosu’ndan Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Ankara Barosu, asker cenazesi sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı asker cenazesinde saldırıya uğramıştı.

Kılıçdaroğlu’na yumruk atan Osman Sarıgün’ün de aralarında bulunduğu dokuz kişi gözaltına alınmış ancak tüm şüpheliler serbest bırakılmıştı.

Ankara Barosu ise Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Çubuk Başsavcılığı’na iletilen suç duyurusunda, “Bu, anlık bir olay ya da tesadüf değildir, planlıdır. Yaşananlar, insanlığa karşı suç teşkil etmektedir” denildi.

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Olayın yaşandığı köy/mahalle sakinlerinin, saldırıyı gerçekleştirenlerin o yerleşim yerine ait olmadığı ve dışarıdan gelen yabancılar olduğu açıkça ifade edilmektedir. Şehit cenazelerini kullanarak, propaganda yaparak Kemal Kılıçdaroğlu ve yanındakileri linç etmeyi amaçlayanlar ve bu olayın arkasındakiler ve azmettiriciler hakkında, saldırının siyasi sebeplerle ve sistematik olması, bir politikaya dayanması ve toplumun büyük bir kesimini temsil eden ana muhalefet partisi liderine yönelmiş olması nedeniyle TCK’nın 77. ve 216. maddeleri çerçevesinde suç duyurusunda bulunulmuştur.”

Ne oldu?

Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara’nın Çubuk ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Pazar günü katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğradı.

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alındı. Saldırgan grup, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüldü.

Kılıçdaroğlu saatler sonra zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı.