Ana SayfaGüncelAnkara Caz Festivali’nin bu yılki teması ‘cinsiyet eşitliği’

Ankara Caz Festivali’nin bu yılki teması ‘cinsiyet eşitliği’

HABER MERKEZİ – 26 Nisan’da dinleyicilerle buluşacak olan Uluslararası Ankara Caz Festivali’nin bu yılki teması ‘cinsiyet eşitliği’.

  1. Uluslararası Ankara Caz Festivali, bu sene 26 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Caz Derneği tarafından düzenlenen festivalin bu yılki teması ‘cinsiyet eşitliği’.

Festivalin küratörü ve Caz Derneği Başkanı Özlem Oktar Varoğlu neden bu temayı seçtiklerini şu ifadelerle anlattı:

“Bir sivil toplum kuruluşu olarak festival aracılığı ile toplumsal bir olaya caz camiası olarak tepki vermeyi ve sanat ile toplumun ayrıştırılamayacağının altını çizmeye çalışıyoruz. 2019 yılı, ‘cinsiyet eşitliği’ temasının cazda karşılığını bulduğunu düşündüğümüz Festival, 26 Nisan – 12 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.”

“Düetler olarak belirlendi. 1 kadın ve 1 erkeğin sahnede #eşit koşullarda iletişim kurabiliyor olmasını ve bunun görünür kılınmasını hedefledik. Her alanda kadın ve erkek eşit şartlara sahip olmalı, bunun başka türlü olması düşünülememeli. Okyanusta bir damla da olsa, bu konuyu hakkıyla işlememiz için birlik olarak sizlerin festivalimize dahil olmaya davet ediyoruz.”

Ayrıca festival kapsamında her sene en az üç grup ilk kez sahne alıyor. Yeni grupları destekleyen festival, biletlerden elde edilen gelirin bir bölümüyle de müzisyenlere yurt dışında caz eğitimi alma fırsatı sunuyor.


Festivale ilişkin ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.



Önceki Haber
LGS başvuruları başladı
Sonraki Haber
HDP’den Dersim açıklaması