Ana SayfaGüncelAnkara’da CHP’li vekil Levent Gök’e saldırının da görüntüleri ortaya çıktı 

Ankara’da CHP’li vekil Levent Gök’e saldırının da görüntüleri ortaya çıktı 

HABER MERKEZİ – CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra milletvekili Levent Gök’ün de Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldıkları asker cenazesinde bir grubun saldırısına uğradığı ana ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntüleri paylaşan Gök, ”Genel Başkanımızla birlikte nasıl bir linç girişimine maruz kaldığımızın kaydıdır” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı asker cenazesinde bir grubun saldırısına uğrayarak linç edilmek istenmesinin yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Levent Gök’ün de saldırıya uğradığına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Aynı zamanda Meclis Başkanvekili olan Gök’ün yayınladığı videoda, kendisinin de bir grup tarafından saldırıyla hedef alındığı görülüyor.

BBC Türkçe’ye konuşan Gök, dünkü saldırıyla ilgili olarak kendilerine yeni video görüntülerinin ulaştığını, bunları da savcılıklara iletmekte olduklarını söyledi ve ekledi:

”Türkiye demokrasinin utanç günlerinden biridir. TBMM Başkanvekili sıfatıyla bulunduğum şehit cenazesi töreninde, devletin en üst düzey güvenlik yetkililerinin bulunduğu bir ortamda devletin acz içinde kaldığının görüntüleridir. Genel Başkanımızla birlikte nasıl bir linç girişimine maruz kaldığımızın kaydıdır.”

Ne oldu?

Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara’nın Çubuk ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğradı.

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alındı. Saldırgan grup, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüldü.

Kılıçdaroğlu saatler sonra zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı.