Ana SayfaÇalışma YaşamıAnkara’daki Tekel direnişine 9 yıl sonra dava açıldı

Ankara’daki Tekel direnişine 9 yıl sonra dava açıldı

HABER MERKEZİ – Ankara’da 2010 yılında aylarca eylem yapan Tekel işçilerine 9 yıl sonra dava açıldı.

Ankara’daki Kızılay Meydanı’nda 2010 yılının Şubat, Mart, Nisan aylarında eylem yapan Tekel işçilerine dokuz yıl sonra ceza davası açıldı.

Avukat Kazım Bayraktar tarafından yapılan basın açıklamasına göre hazırlanan iddianamede işçiler, “AKP il binası önünde gösteri yapmak, pankart açmak, uyarıya rağmen dağılmamak, parti eşyalarına zarar vermekle” suçlanıyor.

Bayraktar, Ankara 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nden gönderilen iddianamenin tarihinin 16 Mart 2010 olduğunu belirterek, iddianamenin bugünlerde devreye konulmasının artan işçi eylemlerinden duyulan korkudan olduğunu söyledi.

“Baskı, tehdit ve yıldırma. AKP iktidar odağı belli ki hala unutamamış Tekel işçilerinin direnişini. Yeni direnişlerin korkusuyla eski direnişlerin hesabını güncellemeye çalışıyor. Korkunun yanındaki çaresizliğini sergiliyor.”

‘Yargılama 75 günde tamamlanmalı’

İddianameyle birlikte bir de kendisine “Yargılamada Hedef Süre Formu” tebliğ edildiğini belirten Bayraktar, formda yargılamanın azami 75 günde tamamlanmasının hedeflendiğinin yazıldığını dile getirdi.

Bayraktar’ın aktardığına göre formda şu ifadeler yer alıyor:

“Yargılamanın azami 75 günde tamamlanması hedeflenmekte olup, bu hedefin gerçekleştirilmesinde tarafların ve avukatların katkı ve desteği büyük önem arz etmektedir. Taraflardan kaynaklanan sebeplerden meydana gelen gecikmelerin hedef sürenin hesabında dikkate alınmadığı da göz önünde bulundurularak, bu hususlara hassasiyet göstermenizi rica ediyoruz. 28.03.2019”