Ana SayfaGüncelBahçeli’den Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ sözlerine tepki: Soru işaretlerimiz çoğaldı

Bahçeli’den Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ sözlerine tepki: Soru işaretlerimiz çoğaldı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “82 milyon hep birlikte ‘Türkiye İttifakı’ olarak hareket etmeliyiz” sözlerine ‘Cumhur İttifakı’ndaki ortağı MHP lideri Bahçeli’den tepki geldi. “Ülke bazlı ittifak olmaz” diyen Bahçeli, “Türkiye İttifakı’ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Antalya’daki İl Başkanları ve Belediye Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği ‘Türkiye İttifakı’na yönelik konuştu.

Bahçeli, “Türkiye İttifakı’ndan bahsetmek kafamızdaki soru işaretlerini çoğaltmıştır” dedi:

“Ülke bazlı siyasi bir ittifak olamaz. Bizim ittifakımız cumhurladır, bizim ittifakımız AKP’li kardeşlerimledir.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye İttifakı ile neyi kasetttiğini elbette bilemeyiz. Ama konunun zillet ittifakı tarafından istismar edildiğini görüyoruz.

“Bizim inandığımız Cumhur İttifakı’dır. Bizim amacımız milli bekayı sonuna kadar yaşatmaktır. Cumhur İttifakı’na yönelik sabotajlara fırsat vermemektir.”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen Perşembe günü Twitter’dan yaptığı açıklamalarda “Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte ‘Türkiye İttifakı’ olarak hareket etmeliyiz” demişti.

İstanbul’da seçimin tekrarı ‘beka meselesi’ymiş

Bahçeli Antalya’daki konuşmasında 31 Mart yerel seçimleriyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

MHP lideri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine AKP’nin yaptığı olağanüstü itiraz süreciyle ilgili olarak “İstanbul’da seçimin tekrarı beka meselesidir” diye konuştu.

“YSK İstanbul’daki sandık yolsuzluklarına bigâne kalamaz, Türkiye’nin kaderiyle oynayamaz. 3 valiz dolusu belgeyle iddiaların adalete uygun şekilde sonuçlandırılması YSK’nın tarihi görevidir. YSK’nın bu ağır yükün altından nasıl kalkacağıdır. İçişleri ve Adalet Bakanlığıyla, MİT ve emniyet olağanüstü itiraz sürecinin isabetli bir sonuç vermesine katkı sunacak mıdır? YSK seçim yenileme kararı almazsa 15 Temmuz şehitlerinin yüzüne nasıl bakılacaktır?”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bekliyoruz, içimizde bir huzursuzluk – Duygu Ergün
Sonraki Haber
Yine Gebze: Aileler yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı