Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan imama 25 yıl hapis verildi ancak tutuklama yok

Bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakan imama 25 yıl hapis verildi ancak tutuklama yok

HABER MERKEZİ – Mersin Tarsus’da kuran kursuna giden bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakmaktan yargılanan imam, 25 yıl hapse mahkum edildi ancak hakkında tutuklama kararı verilmedi.

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Tekir yaylasında 2015 yılında kuran kursuna giden bir kız çocuğu, oradaki M.D. isimli imam tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

12 yaşında istismara maruz bırakılan çocuk, yaşadıklarını iki yıl sonra rehber öğretmenine anlattı ve şikayet sonucu imam hakkında dava açıldı.

Tutuklanıp yaklaşık 8 ay sonra tahliye edilen imamın yargılandığı davanın karar duruşması dün (25 Nisan) yapıldı.

Tarsus 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya M.D. katılmazken, çocuğun ailesi, avukatları, kadın ve sivil toplum örgütleri katıldı.

Mahkeme savcısı önceki duruşmalarda verdiği mütalaasını tekrar ederek, M.D.’nin ilgili kanun maddelerine göre cezalandırılıp tutuklanmasını istedi.

‘Tutuklanmamasına itiraz edeceğiz’

M.D.’ye 25 yıl hapis cezası verildi ancak hakkında tutuklama kararı verilmedi.

Mahkemenin kararına tepki gösteren aile ve avukatlar, sanığın tutuklanmamasına itiraz etmek için bir üst mahkeme olan 1. Ağır Ceza Mahkemesine başvuruda bulunacaklar.

Karara ilişkin Amerika’nın sesi’ne konuşan çocuğun avukatı Semra Kabasakal, “25 yıl verdi mahkeme ama tutuklamadı. Nasıl oluyor böyle bir şey onu anlayamadık biz. Bizim gazımızı aldı sanırım. Ama diğer ağır ceza mahkemesine biz itirazımızı hemen yapacağız. Cezayı hem cinsel istismardan verdi yaşı küçük olduğu için, hem de hürriyetten yoksun bırakmadan verdi. Üst hadlerinden verdi, indirim de uygulamadı” dedi.

Heyetin bir üyesi beraat istedi

Kabasakal, mahkeme heyetinden bir kadın üyenin sanığın beraatini istediğini de sözlerine ekledi.

“Cezalandırması konusunda bir şey diyemiyoruz ama sanığın tutuklanmaması ve üyelerden birinin beraat şerhi koymasını rahatsız edici bulduk onun için diğer haklarımızın hepsini kullanacağız bundan sonraki süreçte.”