Ana SayfaToplumsal CinsiyetBir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan polislerden birine ‘iyi hal indirimli’ 24 yıl hapis, üçüne ertelemeli ceza, birine beraat

Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan polislerden birine ‘iyi hal indirimli’ 24 yıl hapis, üçüne ertelemeli ceza, birine beraat

HABER MERKEZİ – İstanbul’da bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakmaktan beş polisin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme bir polise ‘iyi hal indirimi’ ile birlikte 24 yıl 2 ay hapis cezası verirken, üç polise verdiği 7 ay 15 gün hapis cezasını erteledi, bir polisin ise beraatına karar verdi.

İstanbul Fatih’te 27 yaşındaki Özbekistanlı bir kadın, yanında kimliği olmadığı bahanesiyle beş polis tarafından 4 saat ekip aracında alıkonulmuş, cinsel saldırıya maruz bırakılmış ve parası gasp edilmişti.

Kadının şikayeti üzerine polisler hakkında açılan davanın karar duruşması İstanbul 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, tutuklu polis Şeref Ş. ile tutuksuz yargılanan polisler İsmail K., Enes S., Yaşar S., Ahmet B. ve avukatları katıldı.

Kadını temsilen duruşmaya Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın avukatı da katıldı.

Duruşmada kadını savunmak isteyen bazı avukatların talebi, vekaletname almamış olmamaları nedeniyle reddedildi.

Daha sonra savcının bir önceki celse verdiği mütalaasını tekrar etmesinin ardından sanıklara son savunmaları soruldu.

Sanık polis Şeref S. “Pişmanım” dedi ve tahliye ile beraatını talep etti. Diğer polisler de beraat talebinde bulundu.

Beraat ve ceza erteleme

Mahkeme heyeti, sanık İsmail K. hakkında “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçuna yardım etme” suçundan beraat kararı verdi.

Ahmet B., Enes S. ve Yaşar S., hakkında “Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası veren mahkeme, sanıkların sabıka durumu, duruşmadaki tutum ve davranışları, bir daha suç işlemeyecekleri yönünde kanaat oluştuğunu savunarak bu hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Sanıklar Ahmet B., Enes S., Yaşar S. haklarında “suçluyu kayırma” suçlarından ise beraat kararı verildi.

Sanık polise ‘iyi hal indirimi’

Şeref Ş.’ye de “irtikap” (cebir, zorlama) suçundan 4 yıl 2 ay hapis, “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 5 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, Şeref Ş. hakkında “cinsel saldırı” suçundan ise önce 12 yıl hapis, ancak suçun silahla ve kamu görevinin kötüye kullanılması suretiyle işlendiği gerekçesiyle artırarak 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak sanığa “iyi hal” indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Böylece Şerif Ş. toplamda 24 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.




Önceki Haber
İstanbul Modern Sinema'dan "Hikâye Çin’de Geçiyor" seçkisi
Sonraki Haber
CHP'den Süleyman Soylu hakkında suç duyurusu