Ana SayfaGüncelCenazesi günler sonra bulunmuştu: Mahir Mete Kul son yolculuğuna uğurlandı

Cenazesi günler sonra bulunmuştu: Mahir Mete Kul son yolculuğuna uğurlandı

HABER MERKEZİ – Yargılandığı davada hakkında verilen yurt dışı yasağı sebebiyle Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolan ve cenazesine günler sonra ulaşılan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul defnedildi.

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu nehre düştüğü 24 Mart’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul’un cenazesi 8 Nisan’da bulunmuştu.

Annesi Ünzile Araz tarafından teşhis edilen Kul’un cenazesi Atina’daki Nikeas Mezarlığı’nda yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Etha’da yer alan habere göre Kul’un mezarına satranç taşları ve karanfiller bırakıldı ve türküler söylendi.

Oğlunun mezarı başında konuşan Ünzile Araz, “Herkes ‘çok zor olacak’ dedi. Ama ben Mete’yi bırakmadım, bırakmam. Dünya sussa ben susmam. Nehirde yatan diğer çocukların aileleri onları bırakmasın. Ben oğlumun orada olduğunu buluyordum. Yunanistan hükümeti dinlemedi bizi. Bırak ölüleri, dirileri bile dinlemediler. Kahrolsun faşizm. Benim oğlumun katilleri onlar” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Türkiye’de Liseli Dev Genç’in açıklamalarına katıldığı ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında açılan davada 2017 yılında tutuklanıp 10 ay cezaevinde kalan ve 5 ay önce tahliye olan Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, 24 Mart’ta Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolmuştu.

Olay Kul’la aynı botta olan ve botun alabora olması sonrası kendisini Yunanistan kıyısına çıkartmayı başaran diğer kişinin Kul’un ailesine haber vermesi üzerine ortaya çıkmıştı.

Kendisi de politik nedenlerden ötürü Türkiye’yi terk ederek Yunanistan’a geçen ve 5 aydır Atina’da bulunan Kul’un annesi Ünzüle Araz ise bu bilginin ardından Yunanistan ve Türkiye’de oğlunun nehirde aranması için yetkili kurumlara başvuruda bulunmuştu.

Oğlunun yargılandığı davadaki hapis cezası tehdidi nedeniyle ülkesini terk etmeye karar verdiğini ve yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle bu yolu tercih etmek zorunda kaldığını belirten anne Araz, “Oğlumu Meriç sularına gömen Türkiye’deki faşizmdir. Bundan faşizm sorumludur” demişti.

Kul’un cenazesi 8 Nisan’da bulunmuş ve annesinin teşhis etmesi üzerine Adli Tıp Kurumu’ndan alınmıştı.