Ana SayfaGüncelCHP ve HDP’nin ardından AKP de Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü Meclis’e taşıdı

CHP ve HDP’nin ardından AKP de Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü Meclis’e taşıdı

HABER MERKEZİ – Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındayken şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ölümüne ilişkin CHP ve HDP’nin ardından AKP de Meclis’e önerge sundu.

Giresun Eynesil’de evinin önünde 11 yaşındayken şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ölümünü CHP ve HDP’nin ardından AKP de Meclis gündemine taşıdı.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı ve HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, Rabia Naz’ın ölümüne ilişkin Meclis’e soru önergesi sunmuştu.

Tığlı ve Taşdemir, çocuğun ölümüne ilişkin bakanlık ve yetkililerin etkin bir soruşturma yürütüp yürütmediğini sorgulamış, ölümdeki şüpheleri Adalet Bakanlığı’na sormuştu.

AKP İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin de aralarında bulunduğu bazı AKP’liler şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz’ın ölümüyle ilgili Meclis araştırması talebinde bulundu.

Meclis’e sunulan dilekçede, olayın tüm yönleriyle araştırılıp, kamuoyunun bilgi talebini karşılayacak şekilde şeffaflığa kavuşturulması için araştırılması istendi.

Öte yandan kızı için adalet talebinde bulunan baba Şaban Vatan, “Kızım intihar etmedi, otopsi raporunda da araba çarpması sebebiyle öldüğü açıkça raporlandı. Bunu, birileri kendi çıkarları için örtbas edip intihar süsü verdi ancak Allah müsaade etmeyecek” demişti.

Olayın örtbas edilmesinde payı olduğu iddia edilen Nurettin Canikli ise “Soruşturmanın yapılabilmesi için dokunulmazlığımın kaldırılması gerekiyorsa ona da hazırım” diye konuşmuştu.

Ne olmuştu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulunmuştu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürülmüştü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil, ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiğine yer verilmişti.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söylemişti. Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan, “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” demişti.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine savcılığın talimatıyla Mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edilmişti.

Muhammet Vatan, kardeşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerken, Şaban Vatan ağabeyinin “para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü örtbas etmeye çalışmakla” suçluyor.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştıran baba Şaban Vatan’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istemişti. Karara göre Şaban Vatan, Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gözlem altında tutulma kararı kesinleşti. Karara tepki gösteren baba Vatan, “Bu resmen adaletsizliktir” diye konuşmuştu.

Son olarak Şaban Vatan’ın yaptığı “müfettiş incelemesi yapılması” başvurusu sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından Rabi Naz’ın ölümüne ilişkin inceleme başlatılmıştı.

Previous post
2019'un ilk üç ayında 392 işçi yaşamını yitirdi: CHP Meclis Araştırması istedi
Next post
Mahkemeden İmamoğlu'nun 'veri tabanı' işlemine 'yürütmeyi durdurma' kararı