Ana SayfaGüncelCihangir’in yeni muhtarı: Önceki muhtarın ikametgahını sildiği Adnan Bal

Cihangir’in yeni muhtarı: Önceki muhtarın ikametgahını sildiği Adnan Bal

HABER MERKEZİ – Cihangir Mahallesi’nde 25 yıldır muhtarlık yapan Sündüz Uluman tarafından yerel seçimlerden önce mahlledeki ikametgahı silinen rakibi Adnan Bal, 560 oyla Cihangir’in yeni muhtarı seçildi.

İstanbul Beyoğlu’nun Cihangir Mahallesi’nin yeni muhtarı 560 oy alan Adnan Bal oldu.

bianet’ten Ekin Karaca’nın haberine göre Bal, bir yerden muhtar adayı olabilmek için o mahallede en az altı aydır kesintisiz olarak ikamet etmek gerektiğinden Cihangir Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı Sündüz Uluman’ın ikametgahını bilerek sildiğini belirtirken, Sündüz Uluman ise Adnan Bal’ın o adreste oturmadığını ileri sürüyordu.

Ancak Beyoğlu Kaymakamlığı’nın, Adnan Bal’ın söz konusu adreste oturduğunu tespit etmesinin ardından Bal, muhtarlık yarışına girebilmişti.

Cihangir’in yeni muhtarı seçilmesinin ardından bianet’e konuşan Adnan Bal, Sündüz Uluman hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

“Çünkü bu sadece bana karşı yapılan bir haksızlık değil, bu demokrasiye yapılmış bir haksızlık. O yüzden haklı davamı sürdüreceğim.”

Adnan Bal, seçimleri resmi olarak kazandığına dair ıslak imzalı belgeleri aldığını, artık sadece mazbatayı beklediğini ifade etti.

İlk üç planı

Seçimlerde Beyoğlu Yurttaş Meclisi’nin de desteklediği Adnan Bal’ın, muhtar olarak öncelikli üç planı ise şöyle:

  • “Evrak parası almayacağım. Sadece gönüllü olarak vermek isteyenler verecek. Parayı veren kişinin tercihine göre, parayı ya ihtiyaç sahibi okullara kitap almak için ya da sokak hayvanlarının sağlık sorunları için kullanacağım.”
  • “Cihangir’e semt pazarı getirmek istiyoruz. Onunla ilgili girişimlerimiz olacak.”
  • “Bir de Tophane’den Taksim’e çıkan Defterdar Yokuşu için ring servisi düşünüyoruz. Çünkü başta yaşlılar olmak üzere bu yokuşun çıkılması gerçekten çok zor.”