Ana SayfaÇalışma YaşamıCizre’de 4 yıl sonra 1 Mayıs kutlanacak

Cizre’de 4 yıl sonra 1 Mayıs kutlanacak

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta 4 yıl sonra 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlanacak. Cizre’de gerçekleştirilmesi planlanan kutlamaya ilişkin konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şırnak Şube Başkanı Muzaffer Yıldırım, “Herkesi barışı haykırmaya davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Şırnak Şubeler Platformu, 4 yıl önce kent merkezi ve ilçelerinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarından sonra ilk kez 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü alanlarda kutlamaya hazırlanıyor.

En son 2014 yılında kent merkezinde yapılan mitingle kutlanan 1 Mayıs için KESK’liler, Cizre’de yapmayı planladıkları miting için İlçe Kaymakamlığı’na başvurdu.

Yapılan başvuruya kısa bir süre içerisinde yanıt verilmesi beklenirken, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şırnak Şube Başkanı Muzaffer Yıldırım, bu yılki kutlamalara katılım çağrısında bulundu.

Bu yılki kutlamalar için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Yıldırım, yaptıkları başvuruya halen bir geri dönüşün olmadığına dikkat çekti.

“Kaymakamlığa ulaşamıyoruz da. Bu tavır bile mevcut zihniyetin, emekçiye yaklaşımını net bir şekilde gösteriyor. İşçinin susmasını ve haklarının konuşulmasını istiyorlar.

“Biliniyor ki; işçi hakları konuşulduğunda kriz konuşulacak. Kriz konuşulduğunda krizi yaratanlar konuşulacak. İşçilerin özgür iradeleriyle yeniden bir mücadele örgütlemesi engellenmek isteniyor. Bu yüzden engelleniyoruz.”

Her halükarda bu yıl 1 Mayıs’ı kutlamayı hedeflediklerini kaydeden Yıldırım, “Herhangi bir bahane olmasın diye kutlamalar için Dörtyol Kavşağı, Sanat Sokağı ve Cizre Otogarı’nın yanındaki alanı önerdik” diye ekledi.

Artan işsizlik ve ekonomik krizin faturasının emekçiye ödetilmeye çalışılmasına karşı Botanlı emekçiler olarak bu yıl alanlarda olacaklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Bize dayatılan hak gasplarına karşı alanlarda olacağız. Türkiye’de AKP-MHP faşizminin kurumsallaşmasın ardından işçinin haklarının gasp edildiğini görüyoruz.

“Bölgede, özellikle kayyum politikasından sonra 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı hiçbir şekilde kutlanamadı. 8 Mart ve 21 Mart ruhuyla 1 Mayıs’a gidiyoruz. 8 Mart’ta ve 21 Mart’ta verdiğimiz barış mesajını bir kez daha haykıracağız.”

1 Mayıs’ta “savaşa hayır, barışa evet” diyeceklerinin altını çizen Yıldırım, son olarak şu çağrıda bulundu:

“Her ne kadar barışı mahkum etmeye çalışsalar da barışı alanlarda haykırmaya devam edeceğiz. Tüm Botan halkını 1 Mayıs’ta alanlarda barışı haykırmaya çağırıyoruz.”


Mezopotamya Ajansı