Ana SayfaGüncelDatça’da açık hava müzesindeki tanrıça heykellerine saldırı

Datça’da açık hava müzesindeki tanrıça heykellerine saldırı

HABER MERKEZİ – Datça’daki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin bahçesindeki açık hava müzesinde bulunan tanrıça heykelleri kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırıya uğradı.

Muğla’nın Datça ilçesindeki Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin (UKKSA) bahçesindeki açık hava müzesinde sergilenen tanrıça heykellerine saldırı düzenlendi.

Türkiye ve yurt dışından pek çok heykelin bir araya gelerek yaptığı 200 heykelden dördü, dün gece (10 Nisan) kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce devrildi.

Güvenlik kamerasının bulunmadığı akademinin bahçesindeki heykellerden 2’si tamamen parçalanırken, 2’si devrilerek, hasar gördü.

DHA’nın haberine göre heykellerin tahrip edildiğini gören akademi yetkililerinin ihbarı üzerine olay yerine jandarma ekipleri geldi.

Olay yerinde inceleme yapan ekipler, saldırgan ya da saldırganların yakalanması için çalışma başlattı.

UKKSA Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Metin, saldırının kaygı verici olduğunu belirterek, “Gerçekten çok şaşkınız. Böyle bir saldırıyı kim ya da kimler yapar bilemiyorum. Bu olayı münferit bir saldırı olarak görmek istiyoruz. Umarım, bir daha tekrarlanmaz. Meydana gelen zararın 40-50 bin TL civarında olduğunu söyleyebilirim. En kısa sürede, akademinin çevresine güvenlik kameraları yerleştireceğiz. Açık hava müzemizde halen yerli ve yabancı sanatçılara ait 200’e yakın mermer heykel sergileniyor. Gelip gezenlerden ücret dahi talep etmiyoruz” dedi.




Önceki Haber
Kızıltepe JİTEM davası: Savcı mütalaayı hazır etmedi, duruşma ertelendi
Sonraki Haber
Fransa’da 24 Nisan “Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü” ilan edildi, Ankara tepkili