Ana SayfaGüncelDİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakim karşısına çıktı

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakim karşısına çıktı

HABER MERKEZİ – Hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istenen DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, hakim karşısına çıktı. Çerkezoğlu, savunmasında “Mahkemenin işi ifade özgürlüğünü korumak olmalıdır” dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu hakkında “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçunu oluşturmak”tan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle açılan davanın ilk duruşması Sapanca Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada savunma yapan Çerkezoğlu, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim ki fikirlerin tartışılacağı yerler mahkeme salonları değildir. Mahkemeler ifade özgürlüğünü yargılamak için değil olsa olsa ifade özgürlüğünü korumak için var olmalıdır. Bu fikirlerin, bu talep ve önerilerin muhatabı mahkemeler değildir, muhatap ülkeyi yönetenlerdir” dedi.

DİSK’in tüzüğündeki amaçlar arasında “Evrensel temel hak ve özgürlüklere sahip çıkmak, sınıfının onursal görevi olarak, faşizme, cuntacılığa, oligarşiye, baskıya, zulme ve işkenceci tüm rejim ve dikta yönetimlerine karşı mücadele etmek” maddesinin yer aldığına işaret eden Çerkezoğlu, şöyle devam etti:

“Tüzükte açıkça yer alan bu temel amaç ve ilkelere uygun davranmak, DİSK Genel Kurulu’nda şekillenen işçi iradesinin bizlere verdiği görevdir. Ülkemizde kurulmak istenen yeni rejim, ücretiyle yaşamaya çalışan işçi sınıfı için, yani ‘Cumhur’un çoğunluğu için ciddi tehlikeler, tehditler içermektedir. Kalıcılaştırılmak istenen yeni rejimin nasıl bir rejim olduğuna, bu rejimin hangi sınıfların zararına olduğuna tanığız.

“İddianamede tarafıma suç isnat edilen fiil, konuşma, on yıllardır bayrağını onurla taşıdığım ve bugün de genel başkanlığını yürüttüğüm DİSK’in bana verdiği bir görevdir. Gereğini yapmaktan ancak onur duyarım. İşçi sınıfının bizlere verdiği görevin ışığında, tarih önünde hesabını vereceğim bir şey varsa, o da bu rejime karşı mücadelenin gerekliliğini ifade etmem değil, bu ifadelerin gereğini yeterince yerine getirip getirmediğimizdir.”

Çerkezoğlu’nun savunmasının ardından mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 9 Temmuz’a erteledi.


DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na 3 yıl hapis istemi