Ana SayfaGüncelDiyarbakır Havalimanı iki gün süreyle uçuşa kapatıldı

Diyarbakır Havalimanı iki gün süreyle uçuşa kapatıldı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Havalimanı’nda yapılacak teknik bakım nedeniyle 16-17 Nisan tarihlerinde uçuş yapılmayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Havalimanı’nda 12 Nisan-30 Mayıs tarihleri arasında saat ana pistte bakım çalışması yapılacak.

Diyarbakır Valiliği tarafından havalimanında yapılacak çalışmalar nedeniyle belirtilen tarihlerde 11.30 ile 16.30 saatleri arasında hizmet verilemeyeceği, 16-17 Nisan tarihlerinde ise uçak seferlerinin yapılamayacağı açıklandı.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

“Yapılacak olan bakım çalışmaları nedeniyle, belirtilen tarihlerde her gün 5 saat süreyle hizmet verilemeyecektir. Söz konusu tarih ve saatler arasında seferleri bulunan havayolu şirketleri sefer saatlerini güncellemiş bulunmaktadır. Ayrıca 16-17 Nisan 2019 tarihlerinde ana pistte yapılacak teknik bakım nedeniyle pist 2 gün süreyle kapalı olacak olup bu tarihlerdeki uçak seferleri yapılamayacaktır. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamaları bakımından tedbir almaları gerekmektedir.”

Bu kararın ardından söz konusu tarih ve saatler arasında seferleri bulunan havayolu şirketlerinin, sefer saatlerini güncelledikleri kaydedildi.