Ana SayfaDünyaEndonezya’da 272 sandık görevlisi yorgunluktan yaşamını yitirdi

Endonezya’da 272 sandık görevlisi yorgunluktan yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Endonezya’da yetkililer, geçen hafta düzenlenen seçimlerde milyonlarca oyu saatlerce elleriyle saymak zorunda kalan en az 272 sandık görevlisinin yorgunluğa bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

193 milyondan fazla seçmenin bulunduğu Güney Asya ülkesi Endonezya’da, 17 Nisan’da düzenlenen seçimlerden sonra hâlâ oy sayan sandık görevlilerinin 272’si yorgunluk kaynaklı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdi.

Açıklama Genel Seçim Komisyonu Sözcüsü Arief Priyo Susanto’dan geldi.

BBC’nin aktardığına göre Susanto aşırı sıcaklarda, bazıları dışarıda oyları sayan görevlilerden bin 878’inin hasta düştüğünü, 272’sinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Yerel medyaya göre Seçim Komisyonu, yaşamını yitiren her kişi için ailelerine 36 milyon rupiah (Endonezya para birimi) yani 2,500 dolar ödeyecek.

193 milyon seçmen, 800 binden fazla sandık

Nüfusu 260 milyon olan ülkede 193 milyondan fazla seçmenin yüzde 80’e yakını oyunu kullandı, 800 binden fazla yerde sandıklar kuruldu.

17 Nisan’da yapılan seçimlerde 7 milyona yakın kişi görev aldı.

Çalışanlardan bazıları sandıklardaki oyları elleriyle saydı, bazıları da gözlemci olarak görev aldı.

Seçim sonucu ne?

Endonezya’daki seçimlerin ardından hem devlet başkanı Joko Widodo hem de muhalefetin adayı Prabowo Subianto zaferlerini ilan etti.

Ancak ilk gelen sonuçlar Widodo’nun yaklaşık yüzde 9-10 oy farkıyla seçimi kazandığı yönündeydi.

Seçim Komisyonu, hem başkanlık seçimi hem de milletvekili seçimi için sayımı tamamlayıp 22 Mayıs’ta resmi sonuçları açıklayacak.