Ana SayfaGüncelErdoğan: Seçim tartışmalarını geride bırakıp, asıl gündemimize odaklanmamız şart

Erdoğan: Seçim tartışmalarını geride bırakıp, asıl gündemimize odaklanmamız şart

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul seçimlerinin iptali ve yenilenmesi için partisinin yaptığı olağanüstü itiraza ilişkin kararın beklendiği bir süreçte, “Seçim tartışmalarını geride bırakarak, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri sürecinin geride bırakıldığını söyledi.

Twitter üzerinden paylaştığı mesajında seçim tartışmalarının geride bırakılarak “asıl gündemimize odaklanmamız şarttır” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

“Ülkemizin önünde 4,5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor. Seçim tartışmalarını geride bırakarak, ekonomi ve güvenlik başta olmak üzere asıl gündemimize odaklanmamız şarttır.

“Dönem, musafahalaşma, kucaklaşma, birlik ve beraberliğimizi perçinleme dönemidir. Gayemiz, milletimizin refahını artırmak, güvenlik ve özgürlük dengesini koruyarak devletimizin bekasına yönelik tehditleri bertaraf ederek, Türkiye’yi 2023 hedeflerine ulaştırmaktır.

“Terörle mücadelemizi kararlılıkla sürdürürken, inşallah ülkemizin ihtiyacı olan yapısal reformları da hayata geçirmeye devam edeceğiz. Gücümüzü Milletten alarak, daima ortak akla, ortak vicdana, milletimizi bir araya getiren ortak değerlere vurgu yapacak; kimseyi dışlamadan, ötekileştirmeden siyaset yelpazesindeki herkesle TÜRKİYE ORTAK PAYDASINDA buluşmanın mücadelesini vereceğiz.

“2023 Türkiye’sini inşa edecek olan yine milletimizin bizatihi kendisidir. Ülkemizin bekasını ilgilendiren meselelerde, siyasi görüş ayrılıklarımızı bir tarafa koyarak, 82 milyon hep birlikte TÜRKİYE İTTİFAKI olarak hareket etmeliyiz.”


Erdoğan: Seçim döneminde yaşanan tartışmalar sona erdi


Dün Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) düzenlediği bir konferansta konuşan Erdoğan, yerel seçimlerinin “demokrasi şöleni havasında” gerçekleştirildiği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Erdoğan, Memur-Sen’e de seslenerek “Bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum” demişti.

Erdoğan ayrıca, “Seçim döneminde yaşanan tartışmalar artık sona ermiş, herkes işine yoğunlaşmıştır. Seçim kanunumuz çerçevesinde yapılan hak arama mücadeleleri demokrasinin bir gereğidir. YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de süreç biter” demişti.

Diğer yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasını alması sonrası gözler Yüksek Seçim Kurulu üzerinde.

Kurulun, İstanbul seçiminin iptali ve yenilenmesi istemiyle AKP tarafından yapılan olağanüstü itiraz başvurusuyla ilgili kararını vermesi bekleniyor.