Ana SayfaGüncelErdoğan: Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur

Erdoğan: Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi çökmeye mahkumdur

HABER MERKEZİ – AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan S-400 krizine ilişkin, “F-35’ler konusunda da benzer dayatmaya maruz kalıyoruz” sözlerini kaydetti. Erdoğan’ın bu açıklaması, ABD Başkanı Trump ile yaptığı telefon görüşmesinin sonrasına denk düştü.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen 14. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda konuştu.

“Uçaklarımızda kullandığımız bombaları bize vermemek için kırk takla atanlar şimdi ürettiğimiz bombaların gücü ve ekonomikliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar” diyen Erdoğan, Washington-Ankara hattında krize neden olan S-400’ler ile ilgili de konuştu.

Erdoğan, hava savunma sistemi konusunda ilkin ‘müttefiklerine başvurduklarını’, bu yöndeki taleplerinin ‘cevapsız kalması ya da işin yokuşa sürülmesi’ sonrasında Rusya ile S-400 anlaşmasının imzalandığını söyledi.

Erdoğan, “F-35’ler konusunda da benzer dayatmaya maruz kalıyoruz. Bizi dışlamaya çalışanların bu işin sonunun nereye varacağını göremediklerini görüyoruz. Türkiye’nin dışlandığı bir F-35 projesi tamamen çökmeye mahkumdur” diye konuştu.

Dün ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşen Erdoğan’ın S-400 savunma sisteminin tedariki konusunda çalışma grubu kurulması teklifini gündeme getirdiği bildirilmişti.

ABD ile Türkiye arasındaki S-400 krizi

S-400 hava savunma sisteminin Rusya’dan Türkiye’ye sevkiyatının önümüzdeki aylarda tamamlanması beklenirken, ABD’nin Ankara’ya yaptırımlarda bulunabileceği belirtiliyor.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence de “Türkiye’nin S-400 alımı NATO’ya çok büyük risk arz ediyor. Eğer Türkiye S-400 alımına devam ederse F-35 programından çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalır. Türkiye mutlaka bir seçim yapmalı” açıklamasında bulunmuştu.

Ankara ise bunun halihazırda bitmiş bir anlaşma olduğu görüşünde. Son olarak Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu konuyla ilgili olarak, “İş bitti, geri adım atmayacağız” demişti.


Almanya’dan Türkiye’ye S-400 uyarısı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı
Sonraki Haber
İmamoğlu duyurdu: Çürümeye terk edilen Muammer Karaca Tiyatrosu yenilenecek