Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Memur-Sen’e “Dik durun” çağrısı, Financial Times’a tepki

Erdoğan’dan Memur-Sen’e “Dik durun” çağrısı, Financial Times’a tepki

HABER MERKEZİ – 31 Mart yerel seçimlerinin “demokrasi şöleni havasında” gerçekleştirildiği değerlendirmesinde bulunan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Memur-Sen’e seslenerek “Bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum” dedi. Erdoğan ayrıca, Financial Times gazetesinde Türkiye ekonomisiyle ilgili çıkan haberlere de tepki gösterdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memur Sendikaları Konfederasyonu’nun (Memur-Sen) düzenlediği bir konferansta konuştu.

Seçim süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, “31 Mart seçimleri demokrasi şöleni havasıyla gerçekleştirilmiştir” dedi.

Erdoğan, seçim sonuçlarının ardından yaşanan tartışmalara değinerek, “Elbette bir takım tartışmalar olmuştur. Ama bu durum demokrasimizin başarıyla işlediği gerçeğinin teslimine engel değildir” diye belirtti.

“Seçim döneminde yaşanan tartışmalar artık sona ermiş, herkes işine yoğunlaşmıştır. Seçim kanunumuz çerçevesinde yapılan hak arama mücadeleleri demokrasinin bir gereğidir. Kimse hak arama mücadelesine girdi diye bu hak arama mücadelesini verenleri hakaretle eleştirme yoluna gidemez. Biz de sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. YSK noktayı koyduğu zaman bizim için de süreç biter.”


İmamoğlu: Hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak


Memur-Sen’e çağrı: “Dik durun”

Seçim tartışmalarını geride bırakarak “ekonomi ve güvenlik” gündemine dönme zamanı oluğunu söyleyen Erdoğan, Memur-Sen üyelerine de bir çağrıda bulundu: “Ben Memur-Sen camiasının bu seçimler sebebiyle ortaya çıkan tabloda bulundukları yerlerde dimdik duracaklarına inanıyorum.”

“31 Mart itibarıyla tamamlamış olduğumuz seçimlerden sonra, bazı belediyelerdeki gelişmelerden rahatsızlık duyma gibi veya bulundukları yerde mücadelelerini kararlı bir şekilde sürdüremeyenler sebebiyle Memur-Sen camiasının asla rahatsızlık duymaması gerekir.”

Financial Times’a tepki

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Britanya merkezli Financial Times’ın “Merkez Bankası rezervleri için milyarlarca dolarlık kısa vadeli borç kullanıyor” iddiasına ise tepki gösterdi.

“Sen ne yazarsan yaz, Türkiye’nin durumu ortada. Alışacaklar, Türkiye’nin gücünü de kabul edecekler. Her zaman bu başlıkları attılar, bundan sonra da atacaklar. Bunlar yeri gelir madalya verirler, yeri gelir bu tür başlıklar atarlar. Ülkemizdeki durum ortadadır ve Türkiye güçlenerek yoluna devam etmektedir.

“Ey Financial Times. 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye’yi sen tanıdın mı? Acaba senin ülkeden şu anda ne kadar mülteci var, hadi onu da bir haber yap bakalım.”


Financial Times: Merkez Bankası rezervleri için milyarlarca dolarlık kısa vadeli borç kullanıyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Mızraklı: Erdoğan da o salonda ağırlanmıştı, görüntüler ‘kayyum çıplak’ diyor
Sonraki Haber
Madonna'nın yeni albümünden ilk şarkı: 'Medellín'