Ana SayfaGüncelErzurum’da kaybolan 4 yaşındaki çocuktan sekiz gündür haber yok

Erzurum’da kaybolan 4 yaşındaki çocuktan sekiz gündür haber yok

HABER MERKEZİ – Erzurum Karaçoan’da oyun oynamak için çıktığı evinin önünde kaybolan 4 yaşındaki Furkan Yiğit’ten sekiz gündür haber yok.

Erzurum’un Karaçoban ilçesine bağlı Budaklı mahallesinde oturan Furkan Yiğit, 17 Nisan Çarşamba günü evinin önünde oynarken kayboldu.

Hınıs Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sekiz gündür kendisinden haber alınamayan 4 yaşındaki çocuğun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma devam ediyor.

DHA’nın haberine göre dün gün boyu devam eden arama çalışmalarında çocuğa dair bir ize rastlanmadı.

Ekiplerin, kayıp çocuğu bulmak için gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürecekleri belirtildi.

Dört aile ferdi gözaltında

Yürütülen soruşturma kapsamında çocuğun babası, amcası, dedesi ve babaannesi gözaltına alınmıştı. Karaçoban İlçe Jandarma Komutanlığı’nda tutulan dört kişinin de işlemleri sürüyor.

Kaybolan çocuğun annesi ise gazetecilere yaptığı açıklamada, olay sırasında Erzurum’daki bir hastanede tedavisi süren diğer çocuğuna refakat ettiğini belirtti.

Kaybolan oğlunu bu nedenle 5 haftadır göremediğini aktaran anne, şöyle konuştu:

“Olayın yaşandığı akşam kayın biraderim beni hastaneden alıp mahalleye getirdi. Burada çocuğumun kaybolduğunu öğrendim. 4 yaşındaki çocuk kime ne zarar vermiş olabilir ki. Yüreğim parçalandı, dayanamıyorum. Onun moral bozukluğu ile diğer çocuklarımla da ilgilenemiyorum. Furkan gitti, biri kız iki çocuğum kaldı. Allah rızası için çocuğumu bana geri getirsinler. Eşim olay günü hayvan otlatmaya gidiyormuş, Furkan da arkasından gitmek istemiş, eşim onu getirip evin önüne bırakmış. Eşimden böyle bir şey beklemiyorum. Belki de başka bir şey oldu, belki araba çarptı, birileri götürmüş de olabilir.”