Ana SayfaÇalışma YaşamıHDP’den 1 Mayıs çağrısı: “Beyaz tülbentini tak da gel”

HDP’den 1 Mayıs çağrısı: “Beyaz tülbentini tak da gel”

HABER MERKEZİ – 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın çağrısını Kazancı Yokuşu’nda yapan HDP İstanbul İl Örgütü, “Beyaz tülbentini tak da gel” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, 1 Mayıs’a sayılı günler kala Beyoğlu Taksim’deki Kazancı Yokuşu’nda açıklama yaptı.

Açıklamaya HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Züleyha Gülüm ile partinin İstanbul İl Eş Başkanı Cengiz Çiçek katıldı.

“Beyaz tülbentini tak da gel! Yaşasın 1 Mayıs, bijî yek gulan!” pankartının açıldığı basın açıklamasında, il örgütünün Emek Komisyonu üyesi Yaşar Yılmaz Altunbilek konuştu.

1 Mayıs’ı ağır bir kriz ortamında karşıladıklarını ifade eden Altunbilek, “İşçi sınıfının hak ve özgürlük mücadelesi önündeki engellerin aşılması için elbette alanlarda taleplerimizi dile getireceğiz. Ancak biliyoruz ki ağır baskı koşullarında hak mücadelesi ekonomik taleplerle sınırlı tutulamaz” dedi.

Açlık grevlerine de dikkat çeken Altunbilek, “7 bin tutuklunun barış, demokrasi, adalet ve özgürlük için ölüm sınırına geldiği bu aşamada açlık grevlerine sessiz kalmak, emeğin özgürleşmesi mücadelesine ve halkların kardeşliği mücadelesine sessiz kalmak demektir” diye belirtti ve şu çağrıda bulundu:

“7 bin beyaz tülbentli anne ‘Hawar, Edî bese, Yetti gayri’ diyerek buluşuyor. 31 Mart seçmen ruhu demokrasi ve özgürlük mücadelemizde sürdürülecek ve 1 Mayıs alanlarında yankılanacaktır. Tüm İstanbulluları bu ruh ve bilinçle 1 Mayıs alanlarında özgürlüğe, barışa, Kürt sorununun çözümüne, emeğin hakları için mücadeleye çağırıyoruz.”

Konuşmaların ardından Kazancı Yokuşu’na karanfiller bırakıldı. Daha sonra ise İstiklal Caddesi’nde 1 Mayıs çağrı bildirileri dağıtıldı.