Ana SayfaGüncelİmamoğlu yüzbinlerce İstanbullu’ya seslendi, ‘yeni nesil belediyecilik ve yerel demokrasi’ sözü verdi

İmamoğlu yüzbinlerce İstanbullu’ya seslendi, ‘yeni nesil belediyecilik ve yerel demokrasi’ sözü verdi

HABER MERKEZİ – “İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması”nda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seslendiği yüzbinlerce kişiye “İstanbul’a yeni nesil belediyecilik, yeni nesil yerel demokrasi hakim olacak” dedi, siyasetçilerin seçimden alması gereken üç ders olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe’de “İstanbul’a Yeni Bir Başlangıç Buluşması” düzenledi.

Yüzbinlerce İstanbullu’ya seslenen İmamoğlu, kente çözüm üretmeye geldiğini söyledi ve yeni nesil belediyecilik sözü verdi.

İstanbul’a yeni bir başlangıç vaadiyle geldiğini ifade eden İmamoğlu, bu “başlangıcı” 5 temel alanda sağlayacaklarını belirtti. İstanbul’a şu 5 anlayışın hakim olacağını kaydetti:

  • Yeni neslin siyaset anlayışı
  • Yeni nesil belediyecilik
  • Yeni nesil yerel demokrasi
  • Yeni nesil toplumsal birlik anlayışı
  • Yeni nesil yurttaşlık anlayışı

Konuşmasında seçimi kazanmanın sonucunda bir sevinci paylaştıklarını söyleyen İmamoğlu, Irak sınırında devam eden operasyonlarda yaşamını yitiren askerlere işaret ederek, “Terörü lanetliyorum” dedi.

“Seçimden alınması gereken 3 ders var”

Seçime dair de mesajlar veren İmamoğlu, “Seçimlerden sonra birlik, kardeşlik mesajları vermek kolaydır. Zor olan, değerli olan seçimden önce de ağır ithamlardan, çirkin sözlerden, mesnetsiz iddialardan uzak bir siyaset yapabilmektir” dedi ve şöyle devam etti:

“31 Mart İstanbul yerel seçimleri tarihe geçmiştir. Bu seçimden herkesin özellikle de siyasetçilerin alacağı dersler vardır. Ben bu seçimden çıkan 3 temel dersi hatırlatmak istiyorum.

“Birincisi; siyaset her koşulda sevgi saygı centilmenlik içerisinde yapılmalıdır. Hem vatandaşlara hem de siyasi rakiplere karşı bu centilmenlikten asla vazgeçmedik, vazgeçmeyeceğiz.

“İkincisi; siyasetin temel amacı insanların mutluluğudur. Özellikle de çocuklarımızın mutluluğudur. Siyaseti öncelikle bu sorumlulukla düşünüp davranmalıyız.

“Üçüncüsü; herkesin dünya görüşü değerleri inançları farklı olabilir. Ama bunları yarıştırmanın, bunları çatıştırmanın adı asla ama asla siyaset değildir. Siyaset kendi değerlerinden kendi dünya görüşünden inancından felsefenden yola çıkarak neyi nasıl yaptığınla hangi sorunlara nasıl çözümler ürettiğinle ilgili bir şeydir. Siyaset her şeyden çok çözüm üretme işidir.”

İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na Ankara’da katıldığı cenazede düzenlenen saldırıya da değindi.

“Ne yazık ki bugün talihsiz bir olay yaşandı ama kendisi (Kılıçdaroğlu) çok iyi, güleryüzlü şekilde sizleri selamladı. Bu hareketi yapanlar vatandaşlarımız değil, talimat almış kişilerdir. Benim vatandaşım böyle bir şey yapmaz, görüşü ne olursa olsun yapmaz. Göreceksiniz bu sefer sevgi kazanacak”

İmamoğlu saldırıyı yuhalamak isteyenleri de durdurdu.


Fotoğraflar Ekrem İmamoğlu’nun Twitter hesabından alındı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevindekiler için 'sessiz oturma eylemi'ne müdahale
Sonraki Haber
Kürt basını 121 yaşında