Ana SayfaGüncelİmamoğlu’ndan ‘teşekkür’ konuşması ve HDP seçmenine mesaj

İmamoğlu’ndan ‘teşekkür’ konuşması ve HDP seçmenine mesaj

HABER MERKEZİ – AA’nın saatler sonra İstanbul verilerini güncelleyip önde olduğunu aktarmasından sonra konuşan CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, “Doğrular er ya da geç ortaya çıkar” dedi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, HDP seçmenlerinin oylarıyla ilgili soruyu “Benim Kürt hemşerilerimle içten bir bağım var” sözleriyle cevapladı, ‘herkesi kucaklama’ mesajı verdi.

Seçimin başladığı 31 Mart sabahından bu yana İstanbul’a ait seçim sonuçlarını güncellemeyen Anadolu Ajansı, son güncellemesinde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun yüzde 48,79 oy oranıyla önde olduğunu aktardı.

YSK Başkanı Sadi Güven de sabahki açıklamasında İmamoğlu’nun 28 bin oy farkıyla önde olduğunu aktarmıştı.

Bu son gelişmeler sonrası İmamoğlu bir kez daha kameralar karşısına geçti, açıklaması sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Bana sandıkta AK Parti’li seçmen de HDP’li seçmen de Saadet Parti’li ve MHP’li de oy vermiştir. Ben bütün partilerin oy verdiği bir insan olarak ‘kimseyi birbirinden ayırt etmeyeceğim’in sözünü vererek bütün İstanbullulara teşekkürü borç biliyorum.

“Şu ana kadar sürdürdüğümüz süreç bir kriz yönetimi değildir.  Tüm sabrımızla ve ülkemizi düşünerek sıhhatli bir sürecin tamamlanması adına, sükunetle ortamın yaratılması adına en ufak bir aşırılığa kaçmaksızın bir süreci başardığımızı düşünüyorum.

“Oy farkı 25158. Şimdi bizim için en değerli, en hassas durum, bugün itibariyle YSK’nın bir ara açıklamayla bizim de açıklamış oluğumuz giriş yaptıkları sonuçları toplumla paylaşmış olması demokrasimiz adına ülkemizde bu sürece katkı sunması adına çok değerliydi. O bakımdan YSK’ya yürekten teşekkür ediyorum.

“Şu an itibariyle AA’nın verisinde de İstanbul kırmızı renge boyanmıştır. Doğrular er ya da geç ortaya çıkar. Şu ana kadar çok büyük telafisi olmayan hatalar yapılmamıştır. Hatalardan geri dönmek de önemlidir. Ben bu ülkenin her kurumuyla dertleşmeye hazırım. Önümüze aydınlık bir geleceğe hep birlikte koşmalıyız.”

HDP sorusuna yanıt

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan İmamoğlu, HDP seçmenlerinin oylarıyla ilgili olarak “Benim Kürt hemşerilerimle içten bir bağım var. Sadece Kürt vatandaşlara dönük değil İstanbul’da yaşayan herkese karşı aynı yakınlıktadır tavır ve davranışlarım. Süreç içinde dertleşeceğiz. Hangi yaralar varsa açılmış bunların tedavisi için her etnik kökenle ayrı ayrı görüşeceğiz” dedi.

İstanbul’u kazanmayla ilgili yorumu sorulan İmamoğlu “İstanbul’un 16 milyon insanının gönlünü kazanmak olarak yorumluyorum. Bunu güçlendireceğiz. Başka bir siyasi dil ve süreci İstanbul’a vaat ediyorum” diye konuştu.

“Yıldırım’dan ‘tebrik’ alacağım diye düşünüyorum”

İmamoğlu, “tebrik telefonu geldi mi?” şeklindeki soruya da yanıt verdi.

Rakibi Binali Yıldırım’dan henüz bir ‘tebrik’ almadığını ifade eden İmamoğlu, “Alacağım diye düşünüyorum, rakibim nazik bir insan. Daha önce birbirimizi tebrik ettiğimiz görüşmelerimiz oldu. Benimle böyle bir talebi olacağını düşünüyorum. Binali beyden öyle bir tavır bekliyorum” dedi.