Ana SayfaDünyaİsrail sandık başında

İsrail sandık başında

HABER MERKEZİ – İsrail genel seçim için sandık başında. Seçmenler bir anlamda Netanyahu’nun siyasi kariyerinin devam edip etmeyeceğini de oyluyor.

İsrail’de 6 milyondan fazla seçmen genel seçim için sandık başında.

120 milletvekilinin belirleneceği seçimler için saat 07.00’den itibaren açılan sandıklarda oy kullanma işlemleri başladı. Sandıklar saat 22.00’de kapanacak.

Seçim sonuçlarının ise Çarşamba günü sabah saatlerinden önce açıklanması beklenmiyor.

DW Türkçe’nin haberine göre İsrail’de seçmenler bu seçimde bir anlamda Başbakan Benjamin Netanyahu’nun siyasi kariyerinin devam edip etmeyeceğini de oyluyor.

5’inci kez İsrail Başbakanı olmak için yarışan 69 yaşındaki Netanyahu yeniden seçildiği takdirde Temmuz ayında, en uzun süre başbakanlık yapan isim olma unvanını kazanacak.

Netanyah, geçen Cumartesi yaptığı açıklamada seçimleri yeniden kazanması durumunda işgal altındaki Batı Şeria’da bulunan Yahudi yerleşimlerini ilhak edeceğini açıklamıştı.

Likud partisinin lideri Netanyahu’nun rakibi eski general Benny Gantz ise seçim kampanyası sırasında Netanyahu hakkındaki yolsuzluk skandalına vurgu yaparak, yolsuzluğa karşı “sıfır tolerans” gösterileceği sözü vermişti.

Anketlere göre, iktidardaki Likud partisinin lideri ve Başbakan Netanyahu ile Mavi-Beyaz ittifakı lideri eski general Gantz arasındaki yarışın başa baş geçmesi bekleniyor.