Ana SayfaGüncelİstanbul kararı beklenen YSK’nin yapısı: 31 Mart öncesi seçimler ‘FETÖ’cü kadrolarla yapıldı

İstanbul kararı beklenen YSK’nin yapısı: 31 Mart öncesi seçimler ‘FETÖ’cü kadrolarla yapıldı

HABER MERKEZİ – YSK’nin İstanbul kararı beklenirken, ‘hukukta çifte standart’ tartışmaları sürüyor. Bu tartışmalar devam ederken Avukat Turgut Kazan YSK’nin idari yapısına dikkat çekti ve 31 Mart öncesinde yapılan seçimlerde il ve ilçe seçim kurulları ile YSK’de ‘FETÖ’cü hakim, seçim müdürü ve zabıt katiplerinin olduğunu, seçimlerin de bu kadrolarla yapıldığını hatırlattı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) kararları, kurulun İstanbul’la ilgili beklenen kararı ve ‘hukukta çifte standart’ tartışmaları sürerken, avukat Turgut Kazan 2010 referandumundan sonra yapılan seçimlerde il ve ilçe seçim kurulları ile YSK’nin yapısına dair kimi hatırlatmalarda bulundu.

Tele1’de Türkiye’nin Seçimi programında Ayşegül Doğan’ın sorularını yanıtlayan Kazan, YSK Başkanı Sadi Güven’in bir soruya verdiği yanıttan yola çıkarak bu yapıya dikkat çekti ve Güven’in açıklamalarına referansla şu bilgileri paylaştı:

“11 yüksek mahkeme üyesinden oluşan Yüksek Seçim Kurulu’ndan 3 üye tutuklu olarak, İl Seçim Kurulu başkanı olarak 89, İl Seçim Kurulu üyesi olarak görev yapan 45, İlçe Seçim Kurulu olarak görev yapan 143 hakim görevden ihraç edilmiştir. İl Seçim Kurulu başkanı olarak 2, İl Seçim Kurulu olarak görev yapan, İlçe Seçim Kurulu olarak görev yapan 67 hakim görevden uzaklaştırılmış ve tutuklanmıştır. Taşra teşkilatımızda görev yapan 523 seçim müdürü, 1254 zabıt katibi ve 158 hizmetliden zabıt katibi olarak görev yapan kişi görevden uzaklaştırılmış ve tutuklu olarak bulunmaktadır.”

Tüm bunların ‘FETÖ’den dolayı tutuklandığını ya da görevden uzaklaştırıldığını vurgulayan Kazan, “Biz bunlarla 2011, 2014, 2015, 7 Haziran, 1 Kasım seçimlerini yaptık” diyerek siyasal iktidarın tutumunu eleştirdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erzurum'da kaybolan 4 yaşındaki çocuktan sekiz gündür haber yok
Sonraki Haber
TL güne kayıplarla başladı, dolar 5.90’ı gördü