Ana SayfaGüncelYSK’den MHP’nin olağanüstü itiraz başvurusu için ara karar

YSK’den MHP’nin olağanüstü itiraz başvurusu için ara karar

HABER MERKEZİ – YSK, Maltepe İlçe Seçim Kurulu’ndan, MHP’nin sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili olağanüstü itirazındaki iddiaları araştırmasını istedi.

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin üzerinden 3 haftadan fazla bir süre geçmesine rağmen İstanbul’da seçim sonuçları kesinleşmedi.

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını almasına rağmen Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP ve MHP’nin İstanbul seçimlerinin iptal edilerek yenilenmesine yönelik olağanüstü itiraz başvurusunu henüz karara bağlamadı.

YSK, bugün saat 14.00’te toplanarak MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Maltepe İlçe Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali için yaptığı olağanüstü itirazı görüştü.

Yapılan toplantının ardından YSK, MHP’nin yaptığı olağanüstü itiraza ilişkin ara kararını verdi.

YSK’nın kararında, sandık kurulu, başkan, memur ve üyelerin görevlendirilmesinde esas alınan listelerin, hangi kurumlardan temin edildiği hakkında Maltepe Birinci ve İkinci ilçe seçim kurullarından bilgi istedi.

MHP’nin kısıtlı seçmen itirazı konusunda da kararını veren YSK, AKP’nin başvurusu sonucu halihazırda araştırma yürütüldüğü gerekçesiyle yeniden bilgi istenmesine gerek görmedi.

YSK, AKP’nin Büyükçekmece itirazına ilişkin ise dün alınan ara kararların sonucunun beklenmesini kararlaştırdı.


İstanbul seçimleri: YSK’den olağanüstü itirazlara ilişkin 3 ara karar


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya S-400’leri Temmuz’dan itibaren teslim edeceğini duyurdu
Sonraki Haber
İstanbul'da metrobüste cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın, erkeği ifşa etti: 'Ben susmayacağım sen utanacaksın'