Ana SayfaKültür-SanatKarınca’nın seçkisi: Vizyona giren hangi filmleri izlemeli?

Karınca’nın seçkisi: Vizyona giren hangi filmleri izlemeli?

HABER MERKEZİ – Bu hafta yerli ve yabancı toplam yedi film vizyona girdi. 5 Nisan itibari ile beyazperdede olan filmlerden üçünü sizin için seçtik.

Tim Burton imzalı “Dumbo”

Bir Disney klasiği olan Dumbo, yönetmen Tim Burton ile canlı aksiyon olarak yeniden hayat buluyor.

Burton’ın yeni filmi “Dumbo”nun senaryosunu, Charlie’nin Çikolata Fabrikası’nın senaristi Ehren Kruger’ın yazdı.

Filmin oyuncu kadrosunda Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Finley Hobbins, Nico Parker gibi isimler yer alıyor.

“Büyük kulakları yüzünden sirkte alay konusu olan Dumbo’nun bakımını üstlenen eski yıldız Holt Farrier (Colin Farrell) ve çocukları Milly (Nico Parker) ve Joe (Finley Hobbins), Dumbo’nun uçabildiğini keşfedince Dumbo’ya sirk dünyasının rengarenk kapıları açılıyor. Ancak her şey bu sihirli dünyanın parlak görüntüsünün altından çıkacak olan karanlık sırlarla değişiyor…”


Bir Stephen King uyarlaması: “Hayvan Mezarlığı”

Stephen King’in ikinci kez beyazperdeye uyarlanan romanı “Pet Sematary”nin (Hayvan Mezarlığı) yönetmen koltuğunda Kevin Kölsch ve Dennis Widmyer oturuyor.

Filmin senaryosunu “Suspiria”nın yeniden çevriminin senaristi olan David Kajganich ve “Nightflyers” dizisinin yaratıcısı Jeff Buhler kaleme aldı.

Başrollerinde Jason Clarke, Amy Seimetz ve John Lithgow’un yer aldığı film, ‘ölümü kabullenememe’ temasından yola çıkıyor ve bir hayvan mezarlığının yakınındaki eve taşınan Creed ailesinin başına gelen ürkütücü olayları anlatıyor:

“Taşındıktan kısa bir süre sonra ailenin küçük oğlu Gage’in trafik kazasında ölmesinin ardından, aile üyeleri yeniden hayata döndürme gücü olan bu hayvan mezarlığı sayesinde çocuklarını geri getirmeyi başarır. Ancak kısa süre sonra yaşanmaya başlayan korkutucu olaylar bu geri getirmenin bedelinin düşündüklerinden daha ağır olabileceğini gösterir.”


Bir kara mizah: “Suç Unsuru”

Süleyman Arda Eminçe’nin ilk uzun metraj sinema filmi “Suç Unsuru”, hikâyesini yaşanmış bir olaydan alıyor.

Filmin yönetmeni ve senaristi Eminçe, ev arkadaşı ile beraber bu olayın bizzat tanığı ve mağduru.

“Aynı evi paylaşan iki sinemacı gencin, bir ihbar sonucu yapılan baskınla dahil oldukları soruşturmanın hikayesi anlatılıyor. Filmin yazarı ve yönetmeni Süleyman Arda Eminçe ile sanat yönetmeni ve yapımcısı Behlül Berk Parça tarafından yaşanan gerçek olay, Varyete Film ekibinin özenli çalışmasıyla ilginç bir kara komedi olarak izleyici ile buluşuyor.”

Aynı zamanda tek mekanda geçen filmin oyuncu kadrosunda ise Bülent Çolak, Koray Erkök, Altuğ Elveriş ve Burak Sarımola gibi isimler yer alıyor.

Karınca’dan Bekir Avcı’nın ‘Suç Unsuru’ üzerine yaptığı haberi de BURADAN okuyabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Gibbons ve Górecki imzalı bir senfonik albüm: "Symphony of Sorrowful Things"
Sonraki Haber
Özgür Gündem'in eski imtiyaz sahibine bir haftada 14 dava