Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’na saldırıya ilişkin Erdoğan’dan ilk açıklama

Kılıçdaroğlu’na saldırıya ilişkin Erdoğan’dan ilk açıklama

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na dönük saldırıya ilişkin yaptığı ilk açıklamada, “Kimsenin Türkiye’nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz” ifadelerini kaydetti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara’nın Çubuk ilçesinde katıldığı asker cenazesinde bir grubun saldırısına uğrayarak linç edilmek istenmesine ilişkin açıklamada bulundu.

Açıklamasını Twitter üzerinden yapan Erdoğan, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolar şiddet eylemine dönüşmüştür” dedi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Dün dört şehidimizi toprağa verdik. Allah şehitlerimize gani gani rahmet eylesin. Bu vatan onların bize bıraktığı kutsal bir emanettir. Ne yazık ki dün Çubuk’ta bir şehidimizin cenaze töreninde istenmeyen bir olay meydana gelmiş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik protestolar şiddet eylemine dönüşmüştür.

Olay tüm boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Şiddeti asla tasvip edemeyiz. Şiddetin ve terörün her türüne karşıyız. Kimsenin Türkiye’nin huzur iklimine zarar vermesine müsaade etmeyiz.”

Ne oldu?

Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK arasında çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara’nın Çubuk ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğradı.

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırdı.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alındı. Saldırgan grup, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sardı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görüldü.

Kılıçdaroğlu saatler sonra zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırıldı.