Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan YSK’ye “KHK’li seçilmişler” çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan YSK’ye “KHK’li seçilmişler” çağrısı

HABER MERKEZİ – CHP lideri Kılıçdaroğlu, YSK’nin “KHK’li seçilmişler” kararını eleştirdi ve çağrıda bulundu: “Seçimi kazananlara mazbataları teslim etmeniz gerekiyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ankara’da medya temsilcileri ile bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kamu görevlerinden ihraç edilen seçilmişlere mazbatalarının verilmemesiyle ilgili olarak da Yüksek Seçim Kurulu’na çağrıda bulundu.

“KHK ile görevlerinden atılanların seçimde elde ettikleri başarı sonrası bunların başarılarının teslim edilmemesi konusuna değinmek istiyorum. İtiraz yapıldı, YSK’da itiraz. Buradan YSK’nın değerli üyelerine seslenmek isterim, bunların seçime girmelerine siz izin verdiniz. Seçimi kazananlara mazbataları teslim etmeniz gerekiyor.

“Aksi halde büyük bir demokrasi ayıbına imza atmış oluruz. Ya seçime girmelerine izin vermeyecektiniz, ama izin verdiğiniz bir kişinin seçimi kazandıktan sonra ‘hayır sen kazandın ama mazbatayı vermem’ demek doğru değildir, insan haklarına, hukukun üstünlüğü ilkesine aykırıdır. Mazbataları verilirse Türkiye demokrasi ayıbından kurtulmuş olacaktır. YSK’nın kararını yeniden gözden geçirmesini istemek en doğal hakkımızdır.”

HDP’li seçilmişlere mazbata verilmedi

Diyarbakır’ın Bağlar, Van’ın Edremit, Tuşba ve Çaldıran ilçeleri ile Kars’ın Digor ilçesine bağlı Dağpınar beldesi ve Erzurum’un Tekman ilçesinde, yerel seçimleri kazanan HDP’li adaylara, KHK ile kamu görevinden ihraç edildikleri gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

YSK, mazbataların en çok oy alan ikinci adaya verilmesine hükmedince, bu altı yerin belediyeleri HDP’den AKP’ye geçti.


Avrupa Konseyi Genel Sekreteri’nden YSK Başkanı’na “KHK’li seçilmişler” mektubu

CHP’li Tanrıkulu’ndan ‘KHK’li seçilmişler’ tepkisi: YSK, bakanlık yerine kayyum atıyor


“Belediye başkanlarına 10 maddelik temel ilkeler”

Diğer yandan belediye yönetimlerinde liyakati esas alacaklarını söyleyen CHP lideri, “Belediyelerimizde asgari ücret 2.200 TL olacak. Belediye başkanlarımızın önüne 10 maddelik temel ilkeler koyacağız, bunu yarın bütün belediye başkanlarımıza göndereceğiz” dedi.

“Türkiye’nin süratle kendini seçim ortamından kurtarması, gerçek gündemine dönmesi gerekiyor” diyen Kılıçdaroğlu, ekonomideki gidişata da değindi.

“Ekonomide ciddi bir reel sektör krizi yaşıyoruz. İşsiz sayımız geniş tanımıyla 8 milyonu aştı. Bakıyoruz alınan hiçbir ciddi önlem yok, günü kurtarma üzerine inşa edilen bir ekonomi politikası var. Patatesi, soğanı sıfır gümrükle ithal etmek sorunu çözmüyor. Tanzim çadırı ekonomik krize çözüm mü? Bu kadar kısır bir anlayışla Türkiye ekonomisi nasıl düzelir?”


İmamoğlu: Hayalim gelmiş geçmiş en demokrat belediye başkanı olmak


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Coğrafya kader midir? – Elend Aydın
Sonraki Haber
Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakıp tutuksuz yargılanan erkeğe 4 yıl hapis