Ana SayfaGüncel“Kızgın demiri soğutmak tecridi sonlandırmaktan geçer”

“Kızgın demiri soğutmak tecridi sonlandırmaktan geçer”

HABER MERKEZİ – Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, burada yaptıkları açıklamada “Kızgın demiri soğutmak tecridi sonlandırmaktan geçer” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, HDP’li milletvekilleriyle birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti.

31 Mart yerel seçilerinde Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı seçilen Ahmet Türk ve Figen Altındağ ile bir araya gelen Buldan ve Temelli, daha sonra açıklamalarda bulundu.

Türk’ün görevden alınıp ve yerine kayyum atanmasını anımsatan Buldan, “Burada Mardin’de olmak Ahmet Türk ve Figen Altındağ arkadaşlarımız ve onların şahsında sizlerle olmak bizim için büyük bir onurdur” dedi ve ekledi:

“İradenize ve Ahmet Türk’e sahip çıktığınız için teşekkür etmek isterim. Hepinizin yüreğine sağlık. Çünkü gasp edilen sadece Ahmet Bey’in oturduğu koltuk değildi. Gasp edilen sizin iradenizdi.”

Türkiye’nin acil ihtiyacının barış ve demokrasi olduğunu söyleyen Buldan, “Bir kez daha bu ülkeyi yönetenlere, siyasi iktidara buradan Mardin’den çağrı yapıyoruz: kutuplaştırma ve ayrıştırma zihniyetine son verin” dedi.

171 gündür açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven ile birlikte binlerce insanın tecridin kaldırılması talebiyle aynı eylemi sürdürdüğünü ifade eden Pervin Buldan, Adalet Bakanlığı’na da çağrı yaptı: “Bu yasal ve meşru talep karşısında sessizliğinizi bir an önce bozunuz. Bu ülkenin ihtiyacı olan barış ve demokrasiye hep birlikte katkı sunalım.”

“Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız tecride son verin”

Buldan’ın ardından konuşan HDP Eş Genel Başkanı Temelli de açlık grevlerine dikkat çekerek, “Binlerce insan cezaevinde açlık grevinde, 300’den fazla tutsak kritik sınırda. Başta Leyla Güven başta olmak üzere bu kritik sınırı geçildiği, kalıcı hasarın yaşanacağı durumlar söz konusu. Biz ölümler olmasın diye bir kez daha çağrımızı yineliyoruz” diye belirtti.

Temelli, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği “Dönem kızgın demiri soğutma, birlik ve beraberliğimizi yeniden perçinleme dönemi” sözlerine atıfta bulunarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı ‘kızgın demiri soğutma zamanıdır’ diyor. Evet kızgın demiri soğutmak istiyorsanız bu tecride son verin. Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız bu OHAL uygulamalarına son verin. YSK’yi bile alet ettiğiniz KHK’lilerin mazbatalarını çalmaya son verin. Kızgın demiri soğutmak istiyorsanız hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını tanıyın. Toplumsal barış adına adımlar atın.

“Ama niyetiniz bu değil. Siz bırakın kızgın demiri soğutmayı ateşin üzerine benzin dökmek niyetindesiniz. Biz de buradan bir kez daha sesleniyoruz. Bu kızgın demiri soğutmak siyasete de barışı getirmek toplumsal barışı var etmek ve hukukun üstünlüğünü savunmaktan geçer, demokrasiyi savunmaktan geçer.”


Açlık grevindeki HDP’li vekil Temel’den Meclis Başkanı Şentop’a çağrı