Ana SayfaToplumsal CinsiyetKüçükçekmece’deki cinsel istismar soruşturmasına ‘gizlilik’ kararı getirildi

Küçükçekmece’deki cinsel istismar soruşturmasına ‘gizlilik’ kararı getirildi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da iki erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakılan ve ameliyat edilen 5 yaşındaki çocuğun tedavisi devam ediyor. Faillerin yakalanması için yürütülen soruşturmaya ‘gizlilik’ kararı getirildi.

İstanbul Küçükçekmeye’ye bağlı olan Kanarya mahallesinde iki erkek, 22 Nisan’da 5 yaşındaki bir kız çocuğunu cinsel istismara maruz bırakmıştı.

Hastaneye kaldırılarak ameliyata alınan çocuğun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu açıklandı.

DHA’da yer alan habere göre Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğü istismar vakasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Bölgedeki güvenlik kameralarının görüntülerini inceleyen ekipler, bazı mahalle sakinlerinin de ifadelerini aldı.

Emniyet’ten açıklama

Öte yandan mahallelinin saldırganların yakalanması için eylem düzenleyip, karakolun önüne yürümesi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü’nden de açıklama geldi.

Emniyet, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Küçükçekmece’de 5 yaşındaki kız evladımız hastanede gözetim altındadır. Süreç, Emniyet Teşkilatımız tarafından titizlikle takip edilmektedir. Resmi olmayan açıklamalara lütfen itibar etmeyiniz.”

‘Gizlilik’ kararı

Soruşturma sürerken İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi Genel Sekreteri avukat Fırat Çiçek, savcılığın soruşturmaya ilişkin tam kapsamlı ‘gizlilik’ kararı verdiğini açıkladı.

Çiçek, çocuğun yoğun bakımdan çıkarıldığını ancak tedavisinin sürdüğünü de aktardı.

Aile Bakanlığı: Hukuki süreç takip edilecek

Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise istismar vakası “elim hadise” olarak tanımlanırken, şu ifadelere yer verildi:

“Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek sağlanacak, ilgili hukuki süreç de Bakanlığımızca takip edilecektir. Olayın faalinin yakalanması için başlatılan adli sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Çocuğun babası: Kamera kaydı var ama ilerleme yok

İstismara maruz bırakılmasının ardından Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ne kaldırılan çocuğun tedavisi sürerken, çocuğun babası polisin soruşturma başlattığını ancak ellerinde kamera kaydı olmasına rağmen hiçbir ilerlemenin yaşanmadığını söylemişti.

Çocuğunun şu an konuşamadığını belirten baba, şunları söylemişti:

“Polis ekipleri de bugün yanıma geldi. Bana birinin fotoğrafını göstererek kızıma da göstermemi istedi. Ama benim kızım konuşamıyor. Psikolojisi allak bullaktır. Benim yanıma bile gelmiyor. Korkuyor. Ben nasıl onun yanına gideceğim ve o fotoğrafı göstereceğim. Ya zaten fotoğrafını gösterdikleri kişinin parmak izlerini alsalar o olup olmadığını bilecekler.”

İstismar vakasını duyduktan sonra “Çocuğa uzanan eller kırılsın”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganları ile Kanarya Polis Karakolu’nun önünde bir süre eylem yapan mahalleli, faillerin yakalanmasını istemişti.