Ana SayfaGüncelLabirent gibi sokaklarda 3 boyutlu bir arayış: “Long Day’s Journey Into Night”

Labirent gibi sokaklarda 3 boyutlu bir arayış: “Long Day’s Journey Into Night”

HABER MERKEZİ – Geçen yıl Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan “Long Day’s Journey Into Night”tan yeni fragman yayında.

Çinli yönetmen Bi Gan’in geçen yıl Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan ve özellikle 59 dakikalık 3 boyutlu bölümüyle büyük ilgi uyandıran “Long Day’s Journey Into Night”tan ilk fragman yayınlandı.

Film 20 yıl sonra Guizhou’ya dönen bir erkeğin gizemli bir kadını arayışını anlatırken, ana karakterimiz film boyunca aradığı kadınla geçirdiği yazı anımsıyor.

Bi Gan’in “Long Day’s Journey Into Night” filminin başrollerinde Tang Wei, Sylvia Chang, Lee Hong-Chi, Zeng Meihuizi ve Huang Jue yer alıyor.

Film şu ana kadarki izleyici sayısı ile Çin sinemasının en çok ilgi gören sanat filmi oldu.

Üç boyutlu bir yolculuk

Fil’m Hafızası’nın haberine göre yönetmen Bi Gan’in ilk uzun metrajlı filmi “Kaili Blues”dan sonraki filmi olan “Long Day’s Journey Into Night”, kayıp bir ruhun (Jue Huang) geçmişinden kaybolan bir kadını (Wei Tang) arayışını konu ediyor.

Filmin ana karakteri Guizhou’da ipuçlarını takip ederken birçok renkli karakterle karşılaşıyor. Bu karakterlerden bir tanesi de Tayvanlı yıldız Sylvia Chang’in canlandırdığı huysuz kuaför.

Filmin ilerleyen sahnelerinde filmin ana karakterinin arayışı onu eski bir sinema salonuna götürüyor.

Bu sahneden itibaren filmin ana karakteri ve izleyiciler şehrin labirent gibi sokaklarında, yaklaşık bir saat süren ve yer çekimine meydan okuyan 3 boyutlu bir yolculuğa çıkıyor.

Çin’in en fazla umut vadeden yönetmenlerinden biri olan Bi Gan’in yönettiği “Long Day’s Journey Into Night” Cannes Film Festivali’nin yanı sıra Toronto, San Sebastián, New York, Vancouver, Londra, Kahire ve Singapur film festivallerinde de gösterime girmişti.

Filmin fragmanını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Previous post
CHP'li Tanrıkulu'ndan 'KHK'li seçilmişler' tepkisi: YSK, bakanlık yerine kayyum atıyor
Next post
Mısır'da anayasa değişikliği: Devlet Başkanı Sisi 2030'a kadar görevde kalabilir