Ana SayfaGüncelLeyla Güven 148 gündür açlık grevinde

Leyla Güven 148 gündür açlık grevinde

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 148’inci gününde. Güven’in yanı sıra 7 bin tutuklu cezaevlerinde, onlarca siyasetçi ve aktivist de yurt dışında açlık grevi eylemini sürdürüyor.

Leyla Güven’in açlık grevi eylemi bugün 148’inci gününde.

Yaklaşık beş aydır eylemde olan HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Güven’in talebi PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin sonlandırılması.

Aynı taleple yurt dışında ve cezaevlerinde başlatılan eylemler de sürüyor.

Irak Kürdistan Bölgesi’nin Erbil kentinde HDP üyesi Nasır Yağız’ın eylemi 135, Strasburg’da 14 kişi ile Galler’de İmam Şiş’inki 109’uncu günde.

HDP Diyarbakır il binasında ise milletvekilleri Dersim Dağ, Tayip Temel ve Murat Sarısaç’ın başlattığı eylem devam ediyor.

Cezaevlerinde 16 Aralık’ta açlık grevine başlayan tutuklular ise 110 gündür eylemde.

1 Mart tarihinden itibaren tüm cezaevlerine yayılan açlık grevi eylemleri sürerken, altı tutuklu ‘tecridi protesto etmek için’ yaşamına son vermişti.

17 Mart’ta Zülküf Gezen Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Cezaevi’nde, 23 Mart’ta Ayten Beçet Gebze Cezaevi’nde, Zehra Sağlam 24 Mart’ta Oltu T Tipi Kapalı Cezaevin’de, Medya Çınar 25 Mart’ta Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde, Yonca Akici 1 Nisan’da Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’nde ve son olarak Siraç Yüksek 2 Nisan’da Osmaniye 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamını sonlandırmıştı.

Açlık grevcilerinin talebi

Güven, cezaevlerindeki tutuklular ve dünyanın farklı yerlerindeki eylemciler Öcalan’a dönük tecridin kaldırılmasını talep ediyor.

27 Temmuz 2011’den bu yana avukatları, 11 Eylül 2016’dan beri de ailesiyle ne yüz yüze ne de telefon yoluyla görüştürülen Öcalan’ı, 12 Ocak’ta kardeşi Mehmet Öcalan’ın ziyaret ettiği bildirilmişti.

Görüşme açlık grevleri sürerken gerçekleşmişti. Ancak tahliye edilen Güven ve diğer tutuklular “tecrit kaldırılsın” talebi ile başlattıkları eylemi “tecrit durumunun sürdüğü” gerekçesiyle devam ettiriyor.

Açlık grevcileri Öcalan’ın ailesi ve avukatları ile düzenli görüşmesini talep ediyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Trabzon’un Cazıları’ndan festival: 'Ander Kalsun Sevdaluk'
Sonraki Haber
4 Ekim'de vizyona geliyor: “Joker”den ilk uzun soluklu fragman