Ana SayfaGüncelMeriç’te kaybolan üniversiteli gencin cenazesi bulundu

Meriç’te kaybolan üniversiteli gencin cenazesi bulundu

HABER MERKEZİ – Yargılandığı davada hakkında verilen yurt dışı yasağı sebebiyle Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolan üniversite öğrencisi Mahir Mete Kul’un cenazesi bulundu. Kul’un annesi Ünzile Araz, “Oğlum, evladım, Mahir Mete’m aramalar sonucu bulundu” dedi.

Türkiye’den Yunanistan’a Meriç Nehri üzerinden botla geçmeye çalışırken botun alabora olması sonucu nehre düştüğü 24 Mart’tan bu yana kendisinden haber alınamayan Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul’un cenazesi bulundu.

Sınırın Yunanistan tarafında bulunan Kul’un cenazesi, annesi Ünzile Araz tarafından teşhis edildi.

Anne Ünzile Araz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Oğlum Evladım, Mahir Mete’m aramalar sonucu bulundu. Adli tıp kurumundan teşhis işlemlerinden sonra cenazemizi alacağız. Bu süreçte yanımda olan tüm halkımıza, dostlarımıza, Mahir’imin bulunması için destek olanlara teşekkür ediyorum, Oğlum sahiplenmemiz ve direnişimiz sonucu mezarsız kalmadı” dedi.

Ne olmuştu?

Türkiye’de Liseli Dev Genç’in açıklamalarına katıldığı ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle “örgüt üyeliği” iddiasıyla hakkında açılan davada 2017 yılında tutuklanıp 10 ay cezaevinde kalan ve 5 ay önce tahliye olan Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi 21 yaşındaki Mahir Mete Kul, 24 Mart’ta Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a geçmeye çalıştığı sırada botun alabora olması sonucu kaybolmuştu.

Olay Kul’la aynı botta olan ve botun alabora olması sonrası kendisini Yunanistan kıyısına çıkartmayı başaran diğer kişinin Kul’un ailesine haber vermesi üzerine ortaya çıkmıştı.

Kendisi de politik nedenlerden ötürü Türkiye’yi terk ederek Yunanistan’a geçen ve 5 aydır Atina’da bulunan Kul’un annesi Ünzüle Araz ise bu bilginin ardından Yunanistan ve Türkiye’de oğlunun nehirde aranması için yetkili kurumlara başvuruda bulunmuştu.

Oğlunun yargılandığı davadaki hapis cezası tehdidi nedeniyle ülkesini terk etmeye karar verdiğini ve yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle bu yolu tercih etmek zorunda kaldığını belirten anne Araz, “Oğlumu Meriç sularına gömen Türkiye’deki faşizmdir. Bundan faşizm sorumludur” demişti.


Meriç’ten Yunanistan’a geçmeye çalışan üniversiteli genç 2 gündür kayıp

Meriç’te kaybolan gençten günlerdir haber yok: ‘Onu sulara gömen ülkedeki faşizmdir’