Ana SayfaGüncelMuş’ta eylem ve basın açıklamaları 15 gün süreyle yasaklandı

Muş’ta eylem ve basın açıklamaları 15 gün süreyle yasaklandı

HABER MERKEZİ – Muş’ta toplantı, gösteri yürüyüşü ve basın açıklaması gibi eylemler 15 gün süreyle yasaklandı.

Muş Valiliği, kentteki tüm eylem ve etkinliklerin 15 süreyle yasaklandığını duyurdu.

Yasağın gerekçesi ise ‘provokatif eylem hazırlığı’ olduğu iddiası.

Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Vali, kamu düzeni veya güvenliğinin olağan hayatı durduracak veya kesintiye uğratacak şekilde bozulduğu ya da bozulacağına ilişkin ciddi belirtilerin bulunduğu hâllerde on beş günü geçmemek üzere ildeki belirli yerlere girişi ve çıkışı kamu düzeni ya da kamu güvenliğini bozabileceği şüphesi bulunan kişiler için sınırlayabilir; belli yerlerde veya saatlerde kişilerin dolaşmalarını, toplanmalarını, araçların seyirlerini düzenleyebilir veya kısıtlayabilir ve ruhsatlı da olsa her çeşit silah ve merminin taşınması ve naklini yasaklayabilir.

“Bu çerçevede provokatif eylem hazırlığı olduğu, Muş İlinde kamu düzenine ilişkin sıkıntılar doğabileceği değerlendirildiğinden toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması türü eylemler 01.04.2019 tarihinden itibaren 15 gün boyunca yasaklanmıştır.”

HDP’den seçim sonuçlarına itiraz

Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yapılan oy sayma işlemlerinde Muş’ta pek  çok tartışma yaşanmış, HDP geçersiz sayılan oylar nedeniyle itirazda bulunacağını açıklamıştı.

HDP’nin Muş Belediye Eş Başkan Adayı Sırrı Sakık da “Muş Merkez İlçe Seçim Kuruluna itiraz başvurumuzu yaptık. Tüm görevlilileri, yetkilileri görevlerini adil bir şekilde yerine getirmeye davet ediyorum. Adil olmayan bir seçim sonucu asla meşru olamaz” ifadelerini kullanmıştı.