Ana SayfaGüncelOnur Yaser Can davası: İki polise hapis cezası istemi

Onur Yaser Can davası: İki polise hapis cezası istemi

HABER MERKEZİ – Karakolda çıplak aramaya maruz kalan ve işkence şikayetleri dikkate alınmadıktan sonra yaşamına son veren Onur Yaser Can davasında mütalaasını açıklayan savcı, tutuksuz yargılanan iki polisin 15,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

2010 yılında karakolda çıplak aramaya maruz kalan ve işkence şikayetleri dikkate alınmadıktan sonra intihar eden Onur Yaser Can’ın gözaltı tutanaklarında değişiklik yaptıkları iddia edilen Narkotik Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler Salih Bahar ve Soner Gündoğdu’nun yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık polisler katılmazken, Onur Yaser Can’ın babası Mevlüt Can, kardeşi Ezgi Sevgi Can ve Can ailesinin avukatları katıldı.

Duruşmada beyanda bulunan Can ailesinin avukatlarından Ercan Kanar, bir önceki celsede dosyanın bilirkişiye gönderilmesine karar verildiğini anımsatarak, “Kendi araştırmalarımız sonucu tayin edilen bilirkişinin emniyet mensubu olduğunu öğrendik. Böyle bir dosyada emniyetten bilirkişi tayin edilmesi doğru değildir” dedi.

Ayrıca Kanar dosya kapsamında iki polisin yargılandığını anımsatarak, olay tarihinde narkotik şubede görevli sorumlu polis şeflerinin de yargılanması gerektiğini söyleyerek, onlar hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını istedi.

“Geciken adalet, adalet değildir”

Kanar’ın ardından söz alan Ezgi Sevgi Can ise yapılan sahteciliğin ağabeyini ölüme sürüklediğini söyledi.

“Bizler yapılan sahteciliği örtbas etmek için yapılan sahteciliği kanıtlamaya çalışıyoruz. Bunun adı zulümdür. Bu ülkede halen bir şeyler yapmaya çalışan bir insan olarak sizden adaleti geciktirmemenizi talep ediyorum. Dava zaman aşımına uğramadan ulaşılabilecek tüm ipuçlarına ulaşmanızı istiyorum. Geciken adalet, adalet değildir.”

Savcı, iki polisin cezalandırılmasını istedi

Beyanların ardından mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, iki polisin “Resmi belgede sahtecilik” ve “Resmi belgeyi bozmak” suçlarından 6 yıldan 15,5 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti ise olay tarihinde narkotik şubede sorumlu müdür olarak görev yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunulması talebinin hükümle birlikte değerlendirilmesine karar verdi.

Duruşmayı ileri bir tarihe erteleyen mahkeme heyeti, sanık polislerin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi.


Karınca, Cumhuriyet, T24
Previous post
Kartal’da çöken Yeşilyurt Apartmanı'yla ilgili iddianame hazırlandı
Next post
Ümit Özdağ İYİ Parti’deki genel başkan yardımcılığı görevinden istifa etti