Ana SayfaGüncelÖzgür Gündem’in eski imtiyaz sahibine bir haftada 14 dava

Özgür Gündem’in eski imtiyaz sahibine bir haftada 14 dava

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin eski imtiyaz sahibi Ziya Çiçekçi hakkında bir hafta içerisinde 14 dava açıldı. Açılan davalarda Çiçekçi’ye 100 yıldan fazla hapis cezası isteniyor.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2016 yılında kapatılan Özgür Gündem gazetesinin haftalık eki olan Demokratik Ulus’ta çıkan haberlerden dolayı gazetenin imtiyaz sahibi Kemal Sancılı ve eski imtiyaz sahibi olan Ziya Çiçekçi ile birlikte Demokratik Ulus ekinin sorumlu yazı işleri müdürü Nuray Candan hakkında “örgüt propagandası” yaptıkları iddiasıyla 2015 yılında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Davanın 11 Nisan 2018’de görülen karar duruşmasında, gazetecilere 3 yıl 9’ar ay hapis cezası verildi. İtirazda bulunulan İstinaf Mahkemesi, geçtiğimiz 17 Ocak’ta gazetecilere verilen bu cezaları onadı.

Cezaların onanmasının hemen ardından ise Ziya Çiçekçi hakkında peş peşe davalar açılmaya başlandı. Öyle ki bir hafta içerisinde 14 dava açıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ferhat Çelik’in haberine göre, 13’ü “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan bu davaların tümünün gerekçesini ise gazetede çıkan haberler ve köşe yazıları oluşturdu.

Çiçekçi’ye açılan bir diğer dava ise dönemin Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş’a hakeret edildiği iddiasıyla Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldı.

Açılan davalarda Ziya Çiçekçi’ye 100 yıldan fazla hapis cezası isteniyor.

Hakkında açılan tüm bu davaların gazetede yayımlanan yazı ve haberlerden oluştuğunu söyleyen Çiçekçi, “Bugün bu cezaları verenler elbette yarın bunların hesabını verecekler. Hukuk bir gün onlara da lazım olur” dedi.