Ana SayfaGüncelRecep Hantaş cinayeti: Soruşturma jandarmaya devredildi

Recep Hantaş cinayeti: Soruşturma jandarmaya devredildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da polis tarafından vurularak öldürülen Recep Hantaş’ın ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Başsavcılık, aile avukatının talebi üzerine bilgi ve belgelerin toplanması görevini emniyetten alıp, jandarmaya verdi.

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Sümerpark civarında, 14 Nisan Pazar günü sabah saatlerinde 20 yaşındaki Recep Hantaş polisin silahından çıkan kurşunla yaşamını yitirmişti.

Hantaş cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada önemli bir değişikliğe gidildi.

Hantaş ailesinin avukatı Mehmet Öner, olayla ilgili gözaltına alınan iki polisten birinin tutuklandığı soruşturma kapsamında, belge ve bilgilerin toplanması görevinin Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılmasına dair itirazda bulundu.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre avukat Öner, belge ve bilgilerin toplanma görevinin jandarma ekiplerine verilmesi talebinde bulundu.

Talebi değerlendiren Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında bilgi ve belgelerin toplanması görevini Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekiplerine verdi.

Ateş mesafesi belirlenecek

Bu kararla birlikte Diyarbakır’da ilk defa bir emniyet personelinin karıştığı cinayet soruşturması jandarmaya devredilmiş oldu.

Başsavcılığın bu kararı doğrultusunda öldürülen Hantaş’ın üzerindeki kıyafetleri ve olay sırasında kullanılan polise ait silahlar, ateş mesafesinin belirlenmesi için Van Jandarma Bölge Komutanlığı Jandarma Kriminal Bürosu’na gönderildi.

Hantaş’ın ölümüne ilişkin hazırlanan ön otopsi raporu da ayrıntılı otopsi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne gönderildi.

Olay anına dair kamera görüntüleri ise netlik oranın artırılması amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.


Diyarbakır’da Hantaş’ın öldürülüşü: Aileden suç duyurusu, İHD’den ‘infaz’ açıklaması

Recep Hantaş’ın öldürülüşü: Emniyetin görüntü çözümlerine göre de ‘ikaz’ yapılmamış

Recep Hantaş’ın öldürüldüğü anın tek tanığı: İkaz yapılmadı

Recep Hantaş’ın öldürülüşü: Bir polis tutuklandı, Valilik’ten açıklama