Ana SayfaGüncelRektörlük geri adım attı: ODTÜ’de şenlik ‘Devrim Stadyumu’nda yapılacak

Rektörlük geri adım attı: ODTÜ’de şenlik ‘Devrim Stadyumu’nda yapılacak

HABER MERKEZİ – ODTÜ’de bahar şenliği konusunda öğrencilerin talepleri kabul edildi. Buna göre bahar şenliği her yıl olduğu gibi yine ‘Devrim Stadyumu’nda gerçekleşecek.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) Rektörlük, daha önceki yıllarda ‘Devrim Stadyumu’ olarak adlandırılan alanda öğrenciler tarafından düzenlenen ve her yıl dört gün süren bahar şenliği için bu kez öğrencilere otoparkı adres olarak göstermişti.

Öğrencilerin bu teklifi kabul etmemesi üzerine Rektörlük şenlikleri iptal etmiş, kararla birlikte birçok sanatçı şenlikte ücretsiz sahne alacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine Rektörlük, şenliğin yapılmasına ilişkin yeni bir açıklama yapmış ancak yine ‘Devrim Stadyumu’nu şenlik alanı için açmamıştı.


ODTÜ’de rektörlük şenliğin yapılacağını duyurdu ancak ‘Devrim Stadyumu’ yasaklı


Rektör geri adım attı, şenlik ‘Devrim Stadyumu’nda olacak

Öğrencilerin tepkileri ve yapılan yeni görüşmeler sonucunda Rektörlük, geri adım atarak öğrencilerin taleplerini kabul etti.

Buna göre bahar şenliği üniversitelilerin planladığı ve yıllardır olduğu gibi ‘Devrim Stadyumu’nda yapılacak.

24-26 Nisan tarihlerinde yapılacak şenliklerde, ‘Devrim Stadyumu’nun kaç gün kullanılacağı ise sanatçıların katılım durumuna göre belirlenecek.

Rektörlük ile yapılan toplantının sonuçlarını, Rektörlük Binası önünde bekleyen öğrencilere yaptığı açıklama ile duyuran Uluslararası Gençlik Topluluğu (UGT) Yönetim Kurulu Başkanı Anıl Şimşek, “Devrim Stadyumu, her zaman olduğu gibi hepimize açık. Sanatçılarla anlaşıp anlaşamamıza göre gün sayısı değişecek ama kesinlikle Devrim sahnemiz olacak” dedi.

Şimşek, şenliğin öğrenciler tarafından sahiplenilmesinin ve dayanışmanın Rektörlük’ün tavrını değiştirdiğini ifade etti.