Ana SayfaGüncelSaadet Partisi’nin genel merkez binası tahliye edildi

Saadet Partisi’nin genel merkez binası tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi’nin Ankara’daki genel merkez binası dört günün ardından tamamen tahliye edildi.

Aynı zamanda Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın oğlu olan Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın şikayeti üzerine Saadet Partisi (SP) Genel Merkez Binası için başlatılan tahliye işlemi sona erdi.

11 Nisan Perşembe günü başlatılan ve dört gün süren tahliye işleminin ardından parti binası tamamen boşaltıldı.

Parti binasının çatısında bulunan parti tabelası da söküldü.

DHA’ya konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Akkiraz, en kısa sürede yeni yerlerinde hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyerek, şunları kaydetti:

“Herhangi bir aksaklık bir gerileme söz konusu değil, yolumuza devam ediyoruz. Yeni bir yer tutmak için arkadaşlar çalışıyorlar. Bina konusunda partimizin 20-30 yılını planladığımız için en azından kalıcı bir yer olması bakımından birtakım çalışmalar yürütüyoruz. Bu binada bizim açımızdan çok önemli bir tarih söz konusudur. Tarih bu binayla yazılmıştır. Binalar yıkılsa da elinizden gitse de tarih ortadadır. Biz o tarihle daha canlı daha dinamik şekilde yürümeye devam edeceğiz.”

Ne olmuştu?

Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve damadı Mehmet Altınöz, Saadet Partisi Genel Merkez Binası’nın kiralarının ödenmediği gerekçesiyle partiye dava açmıştı.

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 15’inci Hukuk Dairesi’nce verilen tahliye kararı Yargıtay tarafından onanmış ve binanın tahliyesi Kasım 2018’de kesinleşmişti.

11 Nisan Perşembe günü başlatılan tahliye işleminin ardından konuşan Saadet Partisi’nin avukatı Fatih Beyazıt, yaptığı basın açıklamasında, “Pazar gününe kadar beklemediler. Yeni binamızın kira kontratını yaptık ancak şık olmayan bir şekilde bugün tahliye edilmesini istediler” demişti.

Previous post
Berkay Ustabaş’a 1 yıl tutuklu kaldığı davada 5 ay hapis cezası 
Next post
S&P: Hükümetin ‘reform paketi’ liraya güven inşa etmek için yeterli değil