Ana SayfaGüncelSaldırı sonrası HDP’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

Saldırı sonrası HDP’den Kılıçdaroğlu’na ziyaret

HABER MERKEZİ – HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile Mithat Sancar, Ankara’da uğradığı saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile partinin Meclis Başkanvekili Mithat Sancar ve Alican Önlü, dün Ankara’da bir asker cenazesinde uğradığı saldırı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

Saldırının yaşandığı gün yapıldığı belirtilen ziyaret hakkında HDP’den şu açıklama yapıldı:

Kılıçdaroğlu’na saldırıya yönelik HDP’den ilk tepki de eş başkanlardan gelmişti.

Sorumluluğun iktidarda olduğunu kaydeden HDP Eş Başkanları, “Nefret söylemini kullanan, toplumu kutuplaştırıp gerginlik yaratan iktidar ittifakı bu saldırının sebebi olmuştur. İnanıyoruz ki, demokratik siyaseti bu ortamın yarattığı sorunları aşacaktır” demişti.

Ne olmuştu?

Sınırda çıkan çatışmada yaşamını yitiren sözleşmeli er Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılmak üzere Ankara’nın Çubuk ilçesine giden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, katıldığı cenaze töreninde saldırıya uğramıştı

Cenazede önce Kılıçdaroğlu’nu yuhalayan bir grup, sonrasındaki arbedede Kılıçdaroğlu’na saldırmıştı.

CHP lideri olayın ardından bir eve götürülerek, polis korumasına alınmıştı. Saldırgan grup, Kılıçdaroğlu’nun götürüldüğü evin de çevresini sarmıştı. Bazı kişilerin binaya taş attığı görülmüştü.

Kılıçdaroğlu saatler sonra zırhlı araç ile saldırgan grubun bulunduğu bölgeden uzaklaştırılmıştı.

Saldırı sırasında CHP liderine yumruk atarken görüntülenen Osman Sarıgün’ün AKP üyesi olduğu ortaya çıkmıştı.