Ana SayfaToplumsal CinsiyetSanık avukatı, Şule Çet’in avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu

Sanık avukatı, Şule Çet’in avukatı hakkında suç duyurusunda bulundu

HABER MERKEZİ – Otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen davada sanık Çağatay Aksu’nun avukatı, ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği‘ gerekçesiyle Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Çet’in ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş, iki sanık hakkında dava açılmış ve ilk duruşma 6 Şubat’ta görülmüştü.


Şule Çet Davası: Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verildi


Sanık Çağatay Aksu’nun avukatı “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla, Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Avukat ve Noter Soruşturma Bürosu’na suç duyurusunda bulundu.

Aksu’nun avukatı ayrıca Umur Yıldırım’ı Ankara Barosu’na da şikayet etti.

Konuya ilişkin Gazete Duvar’dan Tamer Arda Erşin’e konuşan Umur Yıldırım, sanık avukatlarının kendisiyle uzlaşmaya çalıştığını belirterek, bunun bir yıldırma politikası olduğunu söyledi.

“Önce benimle konuşup uzlaşmaya çalıştılar, reddedince yıldırmak için bu yola başvurdular. Bana ‘soruşturmanın gizliliğini ihlal ettin’ suçlaması yöneltiliyor. Ben ya ceza almak korkusuyla susacaktım ve genç bir kadının ölümünü üstü örtülecekti ya da konuşup kamuoyu oluşturarak gerçeğin açığa çıkmasını sağlayacaktım. Sessiz bir çığlığımız vardı, kimse duymuyordu. Ne zamanki ben konuştum, insanların ilgisi buraya yöneldi, dosyada ilerleme kaydedildi.”

Yıldırım, hakkındaki suç duyurusu için savcılığın, Adalet Bakanlığı’ndan izin istediğini, izin verilmesi halinde soruşturmanın yürütülmeye başlanacağını kaydetti.

“Ben Bakanlığa savunma yaptım. Benim açıkladıklarımın ilk önce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklandığını söyledim. Bu dosyanın kamuoyuna mal olmuş bir dosya olduğuna dikkat çektim. Ben bu dosyanın tarafıyım ve açıklama yapmak zorundayım. Mahkemenin düzgün yürüdüğüyle ilgili insanlara bilgi vermek durumundayım.”

Ne olmuştu?

Şule Çet’in hayatını kaybetmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında sanıklar Berk Akand ve Çağatay Aksu Haziran ayında gözaltına alınmış, ancak daha sonra serbest bırakılmışlardı.

Sanıkların serbest bırakılması üzerine Çet’in şüpheli ölümünün aydınlatılması için kampanyalar başlatılmış ve protesto gösterileri düzenlenmişti. Ardından da her iki sanık Temmuz ayında yeniden tutuklanmıştı.

Hazırlanan iddianameye göre sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın ‘kasten öldürme’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘hürriyetten yoksun bırakma’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.


Şule Çet davası: ‘En önemli delil kayıp, otopsi raporunda eksikler var’

Şule Çet için adalet çağrısı: ‘Kadınları değil suçluyu sorgula’

Previous post
Selim Sadak hakkında tahliye kararı
Next post
Reuters anketi: Ekonomide küçülme iki çeyrek daha sürecek