Ana SayfaÇalışma YaşamıSendika ve meslek örgütlerinden 1 Mayıs çağrısı

Sendika ve meslek örgütlerinden 1 Mayıs çağrısı

HABER MERKEZİ – DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açıklama yaparak, alanlarda buluşma çağrısı yaptı. 1 Mayıs’ta Taksim’in yasaklanmasının hukuki bir gasp olduğu belirtilen açıklamada, “Türkiye’nin dört bir yanından bir kez daha göstereceğiz ki haramilerin saltanatına son verecek olan biziz” denildi.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili hazırlamış oldukları programı DİSK Genel Merkezi’nde yaptıkları basın açıklamasıyla açıkladı.

Açıklamaya TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, KESK Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman, CHP Milletvekili Kani Beko ve çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Ortak açıklamayı okuyan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs meydanlarında nasıl bir ülke istediklerini kol kola, omuz omuza dile getireceklerini ifade etti.

“Bizim memleket dediğimiz, küçük bir azınlık için değil, bir avuç patron ve yandaş sermaye için değil, halkın emekçi çoğunluğu için yaşanabilir bir memlekettir. Biz memleket isteriz, ekonomik krizin faturasını krizin sorumluları ödesin.”

‘1 Mayıs miting değil mücadele ve dayanışma günüdür’

Alanları işçisi, kamu çalışanı, işsizi, emekçisi, emeklisi, aydını, sanatçısı, gazetecisi, öğrencisi, esnafı, kadını, genci, yaşlısıyla dolduracaklarını belirten Çerkezoğlu, 1 Mayıs’ın bir miting olmadığını vurguladı.

“1 Mayıs miting değildir. 1 Mayıs dünyanın her tarafında, beş kıtada yüzlerce ülkede kutlanan, işçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. 1 Mayıs, yılın 365 günü ezilen, horlanan, yok sayılan milyonların kendilerini ifade ettiği, taleplerini, tepkilerini dile getirdiği bir gündür. Ve dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de işçilerin ve emekçilerin, bu günü kentin en merkezi meydanlarında coşkuyla kutlama hakkı vardır. Bu sadece İstanbul için değil, tüm kentlerimiz için en doğal haktır.”

1 Mayıs’ta Taksim’de olmanın kendilerine verilmiş hukuki bir hak olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, “Mahkeme kararlarını yok sayan idare tarafından bu hakkımız defalarca gasp edilerek suç işlenmiştir” dedi.

‘Haramilerin saltanatına son verecek olan biziz’

Arzu Çerkezoğlu, sözlerini herkesi 1 Mayıs’ta alanlarda olmaya davet ederek sonlandırdı:

“Biz 1 Mayıs 2019 bileşenleri olarak tüm yetkilileri akla, hukuka, tarihe, işçi sınıfına ve İstanbul’a saygı duymaya davet ediyoruz. Baharın en güzelini örgütleyecek olan, istibdatı yıkıp hürriyeti kuracak olan, demokrasiye gerçek anlamını kazandıracak olan, mutlu bir hayatı filizlendirecek olan milyonlar 1 Mayıs meydanlarında buluşacak.

Evet; biz çoğuz, çoğunluğuz, milyonlarız, halkız! Türkiye’nin dört bir yanından bir kez daha göstereceğiz ki haramilerin saltanatına son verecek olan biziz!

Emeğin ve alınterinin baharını örgütleyecek olan mücadelemizle, işçi sınıfının ve emekçi halklarımızın birliğinden gelen gücümüzle, dayanışma ruhumuzla; ekmek, gül ve hürriyet günlerine olan inancımızla, HAYDİ 1 MAYIS’A!”


Açıklamanın tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.