Ana SayfaGüncel“Sinyor” lakaplı Can Bartu yaşamını yitirdi

“Sinyor” lakaplı Can Bartu yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Türkiye futbolunun efsanevi isimlerinden Can Bartu yaşamını yitirdi.

Efsanevi futbolcu Can Bartu, 83 yaşında hayatını kaybetti.

Fenerbahçe resmi internet sitesinden yayınlanan taziye mesajında, “Kulübümüzün tarihinde çok önemli bir yeri olan, adı Fenerbahçemiz ile özdeşleşmiş efsanemiz Can Bartu’yu kaybettik. Bu büyük kaybın derin acısını ve üzüntüsünü yaşıyoruz. Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Can Bartu’ya Allah’tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

Adı spor tarihine basketbol ve futbolla beraber yazılan Bartu, Fenerbahçe’de forma giyerken, 1969 yılında Galatasaray’ın efsane ismi Metin Oktay’ın jübilesini yaptığı Galatasaray-Fenerbahçe maçına Galatasaray formasıyla çıkmış, Metin Oktay da kısa bir süre Fenerbahçe forması giymişti.

Dönemin spor yazarlarından İslam Çupi 1970 yılında Tercüman gazetesinde Bartu için kaleme aldığı yazıda şöyle demişti: “Futbol Can’a değil de Can futbola çok şey öğretti…Ve futbol Türkiye’de bir gün, topun insanlara kumanda ettiği terör sisteminden, insanların topa hükmettiği bir sanat haline dönüşürse, o zaman hep birlikte bağırınız: ‘Bu ustalığı Türkiye’de ilk defa sahalarda Can tarif etmiş, Can şuurlandırmış, Can gezdirmişti’.”

6 Eylül 1970 tarihinde jübilesini yapan Bartu, spor yazarlığı ve yorumculuğu yapıyordu.

Bir dönem İtalya’da da top koşturan Can Bartu’ya “Sinyor Bartu” diye hitap ediliyordu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Troyka: Şakak, bilek ve kalbin zamansız süvarileri – Elend Aydın
Sonraki Haber
Altı aydır kesintisiz artan dolar hesapları ilk kez geriledi